2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Operát az Operából!

2018. október 24. szerda, 17:12 - április 03., 00:00

- Nagyszabású rendezvénysorozat ősztől az Art Moziban
 
A Magyar Állami Operaház előadásai
2018. október 27 - 2019. április 2.

Operát az Operából! - Nagyszabású rendezvénysorozat ősztől az Art Moziban

Talán azt mégse állítsuk a költőt parafrazeálva, hogy az is bolond volna, aki operistának áll Magyarországon, mindenesetre több missziós kötelessége is van annak. Abban a különleges évadpárban, amely alatt jobbára Operaház nélkül kell léteznünk, esélyünk nyílik arra, hogy a külhoni magyarok és a nagyvilág mellett kismagyarországi vidékekre, operamentes nagyvárosokba is eljuttassuk működésünk lényegét. Ezt a célt hivatott teljesíteni az „Operát az Operából!” négyelőadásos bérletrendszere, mely a „Puccini Itáliája” -évaddal kölcsönhatásban létezik, melyet 10 megyeszékhelyen építünk ki erre a szezonra – s melyet szeretnénk majd megismételni 2021/22-ben, az Erkel Színház programozott, átépítés miatti leállása során.

Műsor

Szimfonikus est                          2018.10.27    
Klasszikus és modern – Balett-est        2018.11.17  
Tosca - koncertszerű operaelőadás        2018.12.10    
Puccini Gála                             2019.04.02    

Szimfonikus est - 2018. október 27. szombat 19.00

A 2018/19-es évad nagy részében – ahogy a tavalyi szezon során is – ismét nélkülöznünk kell a felújítás alatt álló Operaházat. Ez azonban lehetőséget ad arra, hogy mi magunk keljünk útra, és a határon és tengeren túli turnék mellett országhatáron belüli vidékekre is eljussunk. Az „Operát az Operából!” sorozaton belül nem csupán koncertszerű operaelőadásokkal, balett-estekkel és gálaműsorral, hanem szimfonikus hangversenyekkel is készülünk, hogy szélesebb kör ismerkedhessen meg Magyarország legrégebbi folyamatosan működő zenei együttesével, a Magyar Állami Operaház Zenekarával. Összesen 10 városba látogatunk el 2018 szeptemberétől decemberéig. Hat kiváló karmester segítségével hat különböző műsorral készülünk, melyek mind három részből állnak: egy-egy Rossini opera nyitányából, egy szólóhangszeres versenyből és egy szimfóniából.


Műsor:

Rossini: Olasz nő Algírban nyitány
Weber: Concertino
Közreműködik: Kiss Sándor - klarinét
Haydn G-dúr „Oxford” szimfónia No.92.

Klasszikus és modern – Balett-est - 2018. november 17. szombat 19.00
klasszikus pas de deux-k és szólók és Hans van Manen LOL-programja
classical pas de deux and solos, and three pieces by Hans van Manen

A Magyar Nemzeti Balett klasszikus és modern repertoárjának kiemelkedő darabjait viszi el országjárása során a különböző vidéki helyszínekre. Hans van Manen három modern darabja – a Trois Gnossiennes érzékeny pas de deux-je, az ellenállhatatlanul szellemes Black Cake és a tüzes energiát árasztó 5 tangó – mellett négy nagy klasszikus balett, A hattyúk tava, a Don Quijote, a Spartacus és A kalóz legjavát egy-egy nagyszabású pas de deux-be, illetve pas de trois-ba sűrítve láthatja a táncművészet iránt érdeklődő közönség.
 
Tosca - 2018. december 10. hétfő 19.00
koncertszerű operaelőadás

Az 1800-as év júniusában forr a levegő Rómában: az előbb francia, majd osztrák elnyomás alatt álló köztársaság sorsa most Napóleontól függ. A politika és a politikai terror a rómaiak életének szerves részévé vált; így egy festő és egy ünnepelt operadíva szerelmébe is beleszól a hatalom. Vannak idők, amikor az élet drámaibb helyzeteket produkál, mint a színpad. Puccini egyik legmegrázóbb operája szerelemről, hatalomról, erőszakról és az emberi természet határairól.

Szereposztás:
Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara. Karmester: Halász Péter.

Floria Tosca-Sümegi Eszter
Mario Cavaradossi-Kovácsházi István
Báró Scarpia | Baron Scarpia-Anatolij Fokanov
Cesare Angelotti-Kovács István
Sekrestyés | Sacristan-Szüle Tamás
Spoletta-Szerekován János
Sciarrone-Busa Tamás

„Puccini Itáliája” – operagála - 2019. április 2. kedd 19.00
A 2018/19-es évad nagy részében – ahogy a tavalyi szezon során is – ismét nélkülöznünk kell a felújítás alatt álló Operaházat. Ez azonban lehetőséget ad arra, hogy mi magunk keljünk útra, és a határon és tengeren túli turnék mellett országhatáron belüli vidékekre is eljussunk. Az „Operát az Operából!” sorozaton belül nem csupán szimfonikus hangversenyekkel, koncertszerű operaelőadásokkal, balett-estekkel, hanem gálaműsorral is készülünk, amelyet a Puccini-évad ihletett: annak bemutató- és repertoár előadásaiból válogattuk a gála programját. Összesen 10 városba látogatunk el 2019 januárjától áprilisáig.  A koncerteket Szennai Kálmán és Silló István karmesterek vezénylik.

Bérletek kaphatók online az Opera.hu-n vagy a fenti zöld gombra kattintva, illetve az Art Mozi jegypénztárában nyitvatartási időben (minden nap 15-20 óráig) 6000 Ft-os egységáron.

Jegyek kaphatók ősz elejétől 2500 Ft-os egységáron.

Helyszín: Art Mozi,
8900 Zalaegerszeg
Széchenyi tér 4-6.

Érdeklődni lehet: 20/260-2794

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK