2023.12.01., péntek - ElzaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

PszichoFilmklub

2021. június 08. kedd, 09:44 - június 09., 00:00

2021. JÚNIUS 8., KEDD, 17:30 UTC+02–20:00 UTC+02
PszichoFilmklub - Szolgalelkű Óriások

Keresztury Dezső VMK - Zalaegerszeg
2021. június 8., kedd, 17:30 UTC+02–20:00 UTC+02
Jegyek
jegy.kereszturyvmk.hu
Nyilvános  · Bárki a Facebookon vagy azon kívül


SZOLGALELKŰ ÓRIÁSOK
- egy megható dokumentumfilm az elefántokról -
Közönségtalálkozó a film készítőivel, Mátai András - producer/műsorvezetővel, Csapó András - rendező/operatőrrel, Majoros Kinga - szerkesztő asszisztenssel.
Három magyar utazó készített dokumentumfilmet a Délkelet-Ázsiában található elefántokról, melyek míg a turizmus dübörgött, elefánt show-kon és elefánt túrákon voltak kiszolgáltatva a turistáknak. Etikusabbá válik-e az elefántok tartása, turizmusban való kihasználása a járványt követően?
Hogyan élnek és hogyan élhetnének ezek a kedves, Szolgalelkű Óriások? A vetítést követően a készítők mesélnek a forgatás részleteiről, a nehézségekről, az utazásról és a filmkészítés egész folyamatáról.


Lesznek fotók, kulisszatitkok, és természetesen a nézők is feltehetik a kérdéseiket.
A film készítői három különböző parkba látogattak el:
- Általuk csak “rossz” parknak nevezett elefánt park, ahol egy elefánt show-n vettek részt, teljes inkognitóban, mivel forgatási engedélyt ezektől a parkoktól nem kaptak.
- Egy etikus elefánt parkba, ahol látszólag teljesen jól bánnak az elefántokkal, és az ott dolgozók őszintén és nyíltan válaszoltak minden kérdésükre.
- A világ első etikus elefánt parkjában, az Elephant Nature Park-ba, amit az a Sangdeaun “Lek” Chailert alapított, aki élete során már több, mint 200 elefántot mentett meg és akit a Forbes magazin Ázsia hősének nevezett.


Belépődíj: 1500 Ft, Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthetőhttps://www.kereszturyvmk.hu/.../pszichofilmklub-szolgalelkuhttps://www.kereszturyvmk.hu/.../pszichofilmklub-szolgalelku
Jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a weboldalon válthatók. 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK