2020.06.06., szombat - Norbert,Cintia Zalaegerszeg időjárása

Programajánló

Simon Endre és Simon András kiállítása

2019. június 07. péntek, 15:30 - július 04., 00:00

Nyilvános · József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Gyenesdiás szervezésében
 
2019. június 7., péntek, 18:00–20:00
 
József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Gyenesdiás
Kossuth L.u.97., Gyenesdiás, 8315
Szeretettel várunk mindenkit a hévízi Simon Endre festő-grafikus és fia Simon András grafikus kiállításának megnyitójára június 7-én, pénteken 18 órára a gyenesdiási Községházára . 

Simon Endre 1949-ben született Hévízen. Grafikával és festészettel komolyan Vágfalvi Ottó szakkörében kezdett foglalkozni. Katonai szolgálata és korábbi munkahelyei mellett autodidakta módon képezte magát. Ebben az időben sok munkája jelent meg szakmai  folyóiratok illusztrációjakét. Nagyobb munkái közül kiemelkedőek a hévízi Szentlélek-templom és a cserszegi Rózsafüzér Királynője templom    festett üvegablakai.
Több hazai képzőművészeti alkotótábor rendszeres résztvevője volt.
„Szerelmem és múzsám a természet, segítségével felülemelkedhetek az emberi lét kicsinyességén és elvégezhetem azokat a feladataimat, melyekkel – úgy érzem – a teremtő bízott meg” – vallja magáról.

Simon András – Endre fia – 1976-ban született Keszthelyen.
Édesapja írja róla: „Már kicsi gyermekként ott csetlett-botlott festőműhelyemben, nagy igyekezettel próbálgatta festőeszközeimet. A hévízi általános iskolában Venczel Angyalka rajztanárnő tanította és bíztatta. Középiskolában – a pannonhalmi Bencés Gimnáziumban – kedvenc tantárgya a biológia, ezen belül az anatómia volt.

További tanulmányai során – Egri Tanárképző Főiskolán, majd az ELTE biológus szakon, azután a Semmelweiss Egyetem gyógytornász szakon végzett – sajnos egyre kevesebb idő maradt a képzőművészetre, ma, mint az orvostudományi egyetem oktatója sajnos keveset alkot, mint képzőművész, de ezt kárpótolják munkahelyi eredményei, sikerei.”
 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK