2021.09.24., péntek - Gellért, MercédeszZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Színházi legendák 1.rész

2021. március 21. vasárnap, 09:56 - március 29., 00:00

Színházi legendák 1.rész 
(vendég: Koltai Róbert és Molnár Piroska) [03.21-29-ig]
Esemény kezdete:
2021. március 21.
 
Esemény vége:
2021. március 29.
23:59  
Előadóhely:
Roxínház Kaposvár
7400 Kaposvár, Somssich 18

 
A magyar színházi élet kiemelkedő műhelye volt a hetvenes és nyolcvanas években a kaposvári Csiky Gergely Színház. Újításaik, szemléletük és azok a társulat közösségének összetartozása máig ható példa és mérték a szakmában. A Roxínház az elmúlt esztendőkben arra törekedett, hogy ezek az emlékek újra felszínre kerüljenek és a szélesebb közönség is megismerkedhessék az akkori szakmai munka kulisszatitkaival. Ezért sorra meghívtuk azokat az alkotókat, akikre úgy tekintünk ma már, mint ama „Kaposvár-jelenség” letéteményeseire. Sorozatunknak a „Színházi legendák” címet adtuk, és örömünkre nagy népszerűségét vívott ki magának kezdeményezésünk. Az előadássorozatból négy részből álló rögzítettünk, melyeket közzé teszünk az online felületünkön. A 2017/18-as évadban a korabeli Somogyi Néplap színházkritikusa Varga István beszélgetett a művészekkel. Ezek az esték csak a közönség, de a művészek számára az igazi élmény jelentenek.
 
A „Színházi legendák” sorozat első párosa Molnár Piroska és Koltai Róbert. Annak idején osztálytársak voltak a Főiskolán, ismeretségük, közös emlékezetük onnan datálódik. Mindketten megemlékeztek a kezdetekről, és elmondták, milyen kalandos körülmények között kerültek Kaposvárra. A közönség megtudhatta, milyen volt a hatvanas évek legvégén a pályakezdő művészek élete, miként folytatja a színházi munkát, hogyan éltek abban az időben egy vidéki kisvárosban. Természetesen a beszélgetés nem volt mentes a humortól sem, miként az előbbi volt. Kellemes estét töltött együtt a sikereik színhelyére visszatérő művészekkel a hajdani közönséggel, az azóta született nézők számára pedig a szórakozás mellett tanulságos is volt a beszélgetés.

Színházi legendák: Koltai Róbert, Molnár Piroska / Beszélgetőtárs: Varga István
Külön köszönet Győri Lászlónak

A felvétel 2017. október 17-én készült a Roxínházban.

Felvétel: Nádas Dávid, Tomisa Bálint / Hang: Lőrincz Attila Sándor / Utómunka: Nádas Dávid

A jegy megvásárlásával a Kaposvári Roxínház Egyesület fennmaradását kínálja!

Bővebb információ társulatunkról: www.facebook.com/roxinhaz

Az előadás felvételének bárminemű rögzítése, másolása, sokszorosítása és további felhasználása jogsértő és szigorúan tilos! A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Kedves Nézőnk! 
Mindenki még nem vásárolt jegyet az online.jegy.hu oldalon, kérjük figyelmesen olvassa el az alábbiakat!
Az első jegyvásárlás előtt, kérjük regisztráljon az online.jegy.hu oldalon. (A „sima” jegy.hu-s regisztráció nem érvényes ezen az oldalon!)
A regisztrációhoz, bejelentéshez, jegyvásárlásához az alábbi rövid videókban kapható segítség:

Új felhasználó bejelentkezés:  https://youtu.be/0WwE1VeqDlQ

Regisztrált felhasználó bejelentkezés:   https://youtu.be/HPRPuvAX3xE

Új felhasználóval kapcsolatban vásárlás:   https://youtu.be/gSL4DXnND1g

Bejelentett felhasználói felhasználásra vonatkozó vásárlás:   https://youtu.be/hS-_lPfzUTE

Ha a jegy aktiválásával, a közvetítés lejátszásával kapcsolatos problémákkal szembesül, az Interticket online ügyfélszolgálatán kaphat segítséget: online@interticket.hu    Telefonszám: 06-1 / 422-2029 (HP: 9-17 óráig)

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK