2024.07.23., kedd - LenkeZalaegerszeg időjárása

Programajánló

VADLÁN ULTRA TEREPFUTÁS

2020. október 03. szombat, 15:43 - október 04., 00:00

A szervezők maguk is ultrafutók, és szeretnék minél több embernek megmutatni a csodálatos színekben pompázó Keszthelyi-hegységet.

2020.10.03. 
„Ahol közel kerülsz a természethez és önmagadhoz!
Futók szervezik, futóknak!”

A Cserszegtomajfutás Sport Egyesület szervezésében 2017-ben indult el az a nagyszerű kezdeményezés, amely a futás örömén túl egy csodálatos vidékkel ismerteti meg a résztvevőket. A szervezők maguk is futók, akik a programot önkéntes alapon indították el. A versennyel azt szeretnék elérni, hogy mások is rádöbbenjenek a Keszthelyi-hegység kincseire.

A program onnan kapta a nevét, hogy az útvonal elhalad Magyarország mind a négy Vadlán-lik barlangja mellett. Ezen felül útközben megcsodálható a Keszthelyi-hegység őszi színpompája, a felújított kilátók, a Rezi és a Tátika vár, valamint a szerzetesek által működtetett Sztúpa.


A rendezvény minden érintett települése támogatja a szervezők munkáját: Cserszegtomaj, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Vállus, Várvölgy, Nagygörbő, Vindornyaszőlős, Vindornyalak, Zalaszántó, Rezi, és mint területgazda, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. Minden település egységes arculatú, de egyéni programkínálatú pihenőket alakít ki helyben, amelyek a pihenésen kívül segítik a résztvevőket a környék megismerésében, felhívják a figyelmet a látványosságokra. A gyenesdiási frissítő állomáson is minden alkalommal lelkes csapat várja a futókat a Nagymezőn, és hosszasan kitart a későn érkezőket is bevárva.

Az eddigi versenyeken mindegyik alkalommal 300-350 fő vett részt. Két távon lehet indulni: 50 és 108 km-en. A 108 km-es távon 12 váltóponttal csapatban is lehet jelentkezni 5 max. 12 fővel.
Az alábbiakban megtekinthetők a szakaszok, és képek a futásról. Bővebb információért látogassanak el a szervezők honlapjára: www.cserszegtomajfutas.hu

 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK