2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Programajánló

ZALA ZENEKAR

2017. május 08. hétfő, 15:19 - május 12., 00:00

Május 11. (csütörtök) 18.00
Balaton Színház

„Szép Zalában születtem… 1.”
lemezbemutató koncert

Tagok: 
Laposa Júlianna – hegedű, ének
Ifj. Horváth Károly – brácsa, ének
Hintalan Gergely – bőgő, klarinét
Közreműködők: Jobbágy Bence – cimbalom, Vizeli Balázs – hegedű, Szabó Zoltán – duda, hosszúfurulya, Csicseri énekegyüttes, Kanizsa Csillagai

“A koncerten bemutatott zenei anyag az egykori Zala vármegye területi határain belül feltárt népzenei gyűjtőmunka eredményének gyümölcse. 

Az ország délnyugati csücskének zenei sokszínűségéből nemcsak a különböző apró tájegységek /Hetés, Muravidék, Göcsej…/ páratlan szép dallamait hallhatják, de az időközben feledésbe merült, a XIX. század fordulóján még használatban lévő ősi hangszerek /hosszúfurulya, duda/ hangjára is rácsodálkozhatnak. 

A Zala zenekar különös figyelmet szentel a muravidéki magyar, szlovén, valamint horvát dallamok bemutatására, melyek az egymás mellett élés zenei gondolatainak kölcsönhatásait is jól érzékeltetik. 

Ebbe az etnikai sokszínűségbe szépen illeszkedik a magyar közösségek mellett élő zalai beás cigányok dallamvilága, melyek napjainkig megőrizték kulturális identitásukat. Ahhoz, hogy ez a gazdag és sokszínű zalai dallamvilág még nagyobb népszerűségnek örvendjen, zenekarunk vendégmuzsikusok közreműködésével teszi a hallgatók számára emlékezetessé ezt a zenei élményt. 

Így hallhatjuk az amúgy zalai származású prímást, Vizeli Balázst, a több hangszert is megszólaltató Szabó Zoltánt, a népszerű Kanizsa Csillagai zenekar két tagját, Jobbágy Bencét cimbalomjátékával, és egy gyermekekből álló jókedvű közösséget, a Csicseri énekegyüttest Gyenesdiásról.”

Jegyár: 1.000 Ft
Web: https://www.facebook.com/Zala-zenekar-384123245046831/

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK