2021.01.25., hétfő - PálZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Zarándoklat Medjugorjebe

2019. május 08. szerda, 09:31 - május 12., 00:00

Zarándoklat Medjugorjebe – Tódor Szabolcs atya,búcsúszentlászlói plébános lelki vezetésével

Jelentkezés:
Tel: 06-83/348-315
Mobil: 06-30/9376-491
E-mail: vonyarc.tourist@t-online.hu

Időpont: 2019.05.08. – 05.11.

Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (hideg-meleg italok, DVD/CD lejátszó és WC nagybusz esetén), Szabolcs atya lelki vezetésével + idegenvezetővel

Elhelyezés: Medjugorjei panzióban, kétágyas szobákban /a szobák tusoló/WC-vel,légkondicionálóval ellátottak/

Ellátás: Félpanzió /2 reggeli és 2 menüvacsora/

Részvételi díj: 44 500 Ft/fő

Belépők: kb. 150 kuna

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást félpanzióval, a felsorolt programokat idegenvezetéssel, de nem tartalmazza a fakultatív dubrovniki kirándulást (200 kuna/fő),a belépődíjakat kb. 150 kuna/fő és a BBP biztosítást. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program:

1. nap:
Indulás 22.00-23.00 óra körül Keszthely-Búcsúszentlászlóról,utazás Letenye-Varasd-Zágráb-Karlovac-Split útvonalon, éjszaka az autóbuszon. Folyamatos utazás 2,5 óránként pihenőkkel, megállással Horvátországban.

2. nap:
Érkezés reggel a tengerparti Makarskára, ahol a lourdesi Szűz Mária kegyhelyen szent mise lesz a csoportnak,melyet Szabolcs atya celebrál. Utána indulás Boszniába, érkezés Medjugorjeba a délelőtti órákban.Először gyalogos séta a Jelenések Hegyére, közös ima Szűz Mária szobránál a Podbrdon. Délután szállás elfoglalása, ebédszünet, szabadidő. Késő délután megmásszuk Križevac hegyét,amely a medjugorjei kegyhely Kálváriája a Szentkereszttel. Vacsora és szállás egy helyi panzióban, Medjugorjeban(2 éj).

3. nap:
Reggeli után a 35 km-re lévő kegytemplomba Tihaljanába utazunk, itt celebrál szentmisét a híres Szűz Mária kegyszobor előtt Szabolcs atya. Délben visszatérés Medjugorjéba, szabadprogram vagy fakultatív kirándulás (200 kuna/fő) a dalmát tengerpart legszebb városába Dubrovnikba, gyalogos séta az egykori Raguzai Köztársaság székhelyén: Pile-kapu, Zsidó utca, ferencesek temploma, Szt. Balázs-templom, székesegyház, Rektorpalota és Sponza-palota és a várfalak (150 kuna/fő a belépőjegy) kerülnek megtekintésre a régi kikötővel. Este visszatérés Medjugorjeba. Vacsora és szállás mint előző este.

4. nap:
Korai reggeli után indulás Mostarba, Hercegovina török időkbeli központjába, itt szentmise a Ferencesek templomában,amit Szabolcs atya celebrál a csoportnak. Majd séta a 400 éves török uralom nyomait tükröző műemlékek között. Koski Mehmed pasa (belépőjegy 4 €/fő) és Karadzsozi bég dzsámija (2 €/fő), a bazár, a török ház (2 €/fő) és a Csontváry képről ismert „Régi Híd” kerülnek megtekintésre. Kora délután indulás hazafelé, útközben még megállás Jajcéban, a bosnyák királyok egykori székhelyén,ahol megtekintjük szintén Csontváry által megfestett híres „dübörgő”vízesést, amelynek víztömege 20 m magasból zúdul alá. Majd utazás Banja Luka-N.Gradiska-Virovitica-Barcs útvonalon. Érkezés Búcsúszentlászló-Keszthelyre a késő éjszakai órákban.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK