2019.01.17., csütörtök - Piroska Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

26 újabb parkolóhely

2018. május 08. kedd, 19:38
Szerző és fotó: Antal Lívia
Címkék:
A zalaegersezegi Gyimesi utcában már zajlanak a munkálatok, a 20 millió forintos beruházás keretében 26 újabb térkővel ellátott parkolóhelyet alakítanak ki.

A beruházás része annak a helyi infrastruktúra-fejlesztési programnak, melynek megvalósításához Zalaegerszeg önkormányzata 1,5 milliárd forintos kormányzati támogatást kapott, mondta Balaicz Zoltán polgármester a sajtóbejáráson. A megítélt összeg felhasználását három jelentős csoportba sorolták, melynek két jelentős eleme a Keresztury VMK, valamint a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti terek teljes átépítése. Az arányos városfejlesztés jegyében szinte minden városrészben lesznek út- és járdafelújítások, ami a második csoportot alkotja. A program harmadik része a városban működő cégek jobb megközelítését szolgálja út- és parkoló-építésekkel. Mindez összesen 29 helyszínt érint 2018. december végéig, a komplex infrastruktúra-fejlesztési csomag befejezési határidejéig, közölte a polgármester.

Balaicz Zoltán és Bognár Ákos a sajtótájékoztatón.

A Gyimesi utcai parkoló-felújítás harmadik üteme is e program részeként valósul meg, fűzte hozzá Bognár Ákos. A városrész önkormányzati képviselője elmondta, viszonylag hosszas folyamatként jutottak el idáig, hiszen a tervezést követően először csak 31 parkolóhelyet tudtak kialakítani egy-egy ütemben az arányos városfejlesztési program segítségével. A befejezést most a kormány által támogatott infrastruktúra-fejlesztési csomag teszi lehetővé. Ebből készül el újabb 26 parkoló, az előtte lévő útszakasz szennyvíz- és csapadékvíz-hálózatának rekonstrukciójával. Továbbá újraaszfaltozzák a Gyimesi utca összes parkolóval érintett szakaszát a kereszteződésig. Ugyanebből a csomagból a Mókus utca útburkolatát is teljesen felújítják a közművek korszerűsítése mellett. A beruházás jelentősége, hogy teljesülhet az itt lakók régi vágya a megszépült utcaképpel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK