2020.05.31., vasárnap - Angéla,Petronella Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A szünet után jobbak voltak a vendégek

2019. október 21. hétfő, 12:59
szerző: B. I.
Címkék:
ZTE FC - Bp. Honvéd 0-1 (0-0). NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 4023 néző. Jv.: Iványi (Tóth V. II. Farkas B.)

ZTE: Demjén - Kocsis, Lesjak, Bobál D.,  Gergényi -  Stieber, Mitrovics, Grumics (Babati 60. p.), Radó, Bedi - Bobál G. (Ikoba 67.p.). Vezetőedző Dobos Barna.

Bp. Honvéd:  Tujvel - Uzoma,  Batik, Kamber, Lovrics, Aliji – Vadócz (Bánó-Szabó 74. p.), Gazdag (Kukocs 87. p.),  Kesztyüs, Ben-Hatira (Moutari 74. p.) - Lanzafame. Vezetőedző: Giuseppe Sannino.

A mérkőzés előtt a két szurkolótábor kis külön meccset vívott Egerszeg utcáin, a rendőrség választotta szét  őket. A mérkőzés előtt gyászszünettel emlékeztek meg Kanász Józsefről és Papp Antalól, a ZTE nemrég elhunyt két kiváló labdarúgójáról.

A találkozót jól kezdte  a zalai csapat az első húsz percben uralta a játékot, Radó  hibázott gólhelyzetben. A folytatásban már kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, de a zalaiak akarata érvényesült. Kisebb helyzeteket is elhibáztak a vendéglátók. Harminc perc után veszélyeztetett először igazán a  fővárosi együttes, Batik lövését védte  a ZTE kapusa. Lesjak fejelt még közelről mellé, ezzel zárult az első félidő. 

Hathattak a vendégeknél a szünetben az edzői tanácsok, mert egy jóval keményebben játszó Honvéd lépett pályára a második félidőben. Két közepes erősségű lövést védett Demjén, majd Lanzafame fejelt közelről mellé. Nem sokkal később 11-est harcolt ki az olasz csatárt. A sértett lövését védte a ZTE kapusa. A ZTE él a lélektani előnnyel nem tudott, egy  jobboldali beadás  után ismét tisztán maradt Lanzafame, aki ezúttal fejjel már nem  hibázott, 0-1.  A folytatásban kitámadott a ZTE, de igazán nem sikerült helyzetbe kerülnie. A kontrákból tovább növelhette volna előnyét a fővárosi csapat, Demjén háromszor is bravúrral mentett

.A második félidei játéka alapján megérdemelten nyert a fővárosi együttes.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Szomorú vagyok, hogy nem sikerült pontot szereznünk. A találkozónak voltak fordulópontjai, amelyekből rosszul jöttünk ki. Radónak volt egy nagy helyzete. Ben-Hatirának járt volna a második sárga lap, amikor rálépett Lesjak lábára.

Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője: - Amikor  a csapat győz, mindig könnyebb nyilatkozni. Kétarcú volt a mérkőzés, az első félidőben mintha behúzott fékkel játszottunk volna.  A második félidőben már jóval jobban játszottunk. Amikor Moutari bejött a középpályára, fölénybe kerültünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK