2018.05.23., szerda - DezsőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A zalai TOP 100

2017. november 12. vasárnap, 18:38
Szerző: V.Zs.
Címkék:
„Tükör és összefoglaló egy megye gazdaságáról” – így jellemezte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a TOP 100 bemutatóján a kiadványt, amelynek hatodik száma jelent meg a közelmúltban.

A NAV Zala Megyei Adó-és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Zalai Hírlap közös kezdeményezését az a szándék hívta életre, hogy az üzleti élet aktualitásai iránt érdeklődők pontos és részletes képet kapjanak a térség, a megye gazdaságáról.

A helyi vállalkozások működésének elemzése

A megyeházán megtartott találkozón dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke a megyei önkormányzat tevékenységével kapcsolatban elmondta: a legfontosabb a térség gazdasági fejlődésének előmozdítása és az európai uniós források felhasználásának koordinálása. A 2020-ig tartó időszakban 23 milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésekre a TOP program keretében, melyre 100 százalékos támogatási intenzitással civil szervezetek, egyházak és önkormányzatok pályázhatnak. Ezen túl a két megyei jogú városnak is közel 25 milliárdos a kerete, hangzott el. A közgyűlés elnöke szólt azokról a beruházásokról, fejlesztésekről, melyek a pályázatok keretében valósulnak meg a közeljövőben. Kiemelt fejlesztési programként említette, hogy 2018-ban elkezdődhet a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő, a sármelléki repülőteret érintő R76-os gyorsforgalmi út építése, mintegy 170 milliárd forintos költségvetéssel. Több mint 21 milliárd forintból kétszer kétsávos gyorsforgalmi úttá bővül az M70-es, melynek kivitelezési munkái már el is kezdődtek.  Szólt a Zalaegerszeg-Rédics-Lendva vasútvonal felújításáról és helyreállításáról, a 40 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló járműipari tesztpályáról.

Ugyanakkor megjegyezte: a nagy fejlesztések mellett, nem feledkezhetnek meg a megye mellék-és kerékpárút hálózatának fejlesztéséről, felújításáról sem.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK