2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Bázakerettyén is kutat a MOL

2017. február 07. kedd, 10:45
Forrás:MTI
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Mol aláírta a koncessziós szerződéseket a negyedik bányászati koncesszió tenderen elnyert hat szénhidrogén-kutatási területre - tette közzé az olajipari vállalat kedden a BÉT hivatalos honlapján.

A közlemény szerint a Mol így - a már jogosultságában álló közel 4200 négyzetkilométer mellett - újabb, mintegy 4200 négyzetkilométeren kezdheti meg a szénhidrogén-kutatást Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-nyugat és Zala-nyugat területeken.  A Mol kutatási tevékenysége során egyaránt megkísérli geológiai vagyonnal bizonyítottan rendelkező kutatási területek, valamint újabb, potenciális mezők feltárását is. Utóbbiakat a készülő Pannon-medence geológiai tanulmányból választják ki.

(A fotó korábbi felvétel a bázakerettyei olajüzemről.)

Korábban a Mol norvég leányvállalata, a Mol Norge négy kutatási blokkot szerzett, amelyek Norvégia kontinentális talapzatán helyezkednek el. A négy blokk egyikében a Mol operátorként szerepel majd. A kutatási portfolió sikeres bővítése nagymértékben hozzájárul a Mol 2030-as stratégiájának megvalósításához. A közlemény idézi Berislav Gasót, a vállalatcsoport kutatás-termelési üzletágának ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette, " meggyőződésem, hogy közép-európai és norvég portfoliónk bővítése egyaránt támogatja majd az organikus készletpótlás megvalósulását a csoport számára".

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK