2021.01.22., péntek - Vince, ArtúrZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Elismerések Szent Flórián napján

2020. május 05. kedd, 13:48
Sajtóközlemény
Címkék:
Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóközleményében a következőket adta hírül: Idén a járvány miatt ugyan elmaradt a hagyományos állománygyűlés, azonban a miniszteri, főigazgatói elismeréseket eljuttatják az érintetteknek. A belügyminiszter még április végén adott ki díszparancsot a közelgő tűzoltónap alkalmából. Ebben Pintér Sándor úgy fogalmazott: „Az Önök elhivatott, nagy szakmai alázattal és tisztességgel, az esküjükben foglaltaknak megfelelően, kiemelkedő színvonalon ellátott, a közrend és a közbiztonság kiegyensúlyozottságának megőrzése, a nemzetgazdaság stabilitásának biztosítása érdekében, Magyarország szolgálatában végzett munkája elismerést érdemel… Magyarország büszke Önökre! ...a hivatásos tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulójának évében szolgálatuk teljesítése példaként szolgáljon a jövő rendvédelmi nemzedéke számára!”

Kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Dr. Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott: Szűcsné Szabó Rita Anna tűzoltó századosnak,a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságműszaki biztonsági tisztjének.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, beosztásában hosszú időn át végzett,kiemelkedő munkája pénzjutalomban részesítette:

Benkő Károly tűzoltó főtörzszászlóst, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Főügyeleti Osztály műveletirányító referensét,

Bezlay Barnabás Jenő tűzoltó főtörzsőrmestert,a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságbeosztott tűzoltóját,

Deme Dávid tűzoltó zászlóst, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát,

Hegedűs Péter tűzoltó főtörzsőrmestert,a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságbeosztott tűzoltóját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK