2020.10.22., csütörtök - El?dZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gólfesztivál a szezonzárón

2019. május 20. hétfő, 18:19
Szerző: B. I.
Vasas FC - ZTE FC 0-5 (0-2). NB II-es labdarúgó - mérkőzés. Budapest, 400 néző. Jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Hudák (8. p.), Vojnovics 41. p.), Novák (67. p.), Bobál (69. p.), Bedi (82. p.). Kiállítva: Bese (Vasas, 28. p.).

ZTE: Zöldesi - Bolla, Devecseri, Szépe, Gergényi - Kocsis, Barczi (Czuczi 80. p.), Vojnovics (Novák 47. p.), Hudák, Bedi -Bobál (Szökrönyös 76. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott. Az első helyzetet  a ZTE hagyta ki, Bobál fejesét védte  a hazai kapus. A 8. percben viszont megszerezte a vezetést  a zalai csapat, Barczi beadását Hudák fejelte a kapuba, 0-1 . Az első negyedóra végén Zöldesi védett bravúrral. A folytatásban simán egyenlíthetett volna a hazai együttes, azonban több nagy helyzetben hibáztak játékosai. A helyzeteik abból adódtak, hogy a ZTE rendkívül lassan zárt vissza. Az egerszegiek is kihagytak helyzetet, Hudák nagy lövése szállt mellé.  A 28. percben Bese, a Vasas kapusa gólhelyzetben elütötte Bobált, villant számára a piros lap. A szabadrúgásból Bedi a kapufát találta el. A félidő hajrájában, a 41. percben Vojnovics kapott remek indítást és biztosan lőtt a kapuba, 0-2.

Szünet után  egy Vasas szabadrúgás szállt fölé, majd Balajti lőtt az oldalhálóba. A hazaiak sok mozgással „eltüntették” emberhátrányukat. Birtalan lőtt a hazaiak részéről a kapu fölé, majd Zöldesi védett bravúrral. Hosszú idő után Bobál villant meg tíz másodpercen belül találta kétszer telibe a hazai kapust. A kimaradt sok hazai helyzet után a ZTE büntetett. A 67. percben a kapufáról lecsorgó labdát Novák lőtte a hálóba, 0-3. A Vasas konokul ment előre és újabb gólt kapott. 69. percben Bobál egy remek indítás után lőtt a hosszú sarokba, 0-4. A hajrában újabb ZTE gól született, a 82. percben Bedi lépett ki a jobb oldalon és biztosan lőtt a kapuba, 0-5.

A bajnokság záró mérkőzésén a ZTE jól kihasználta helyzeteit, s miután a Vasas lehetőségeit kihagyta, fölényes zalai győzelem lett az eredménye.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Egész évi teljesítményünket megkoronáztuk ezzel a sikerrel. A mai találkozót már hamarabb eldönthettük volna, de így sem vagyok elégedetlen. Ebből a győzelemből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője: - Szív és lélek nélkül nem lehet futballozni, márpedig néhány játékosom lélekben már az Adrián volt. Elsősorban nem a kiállítás volt a döntő, sokkal inkább, hogy számos helyzetünket kihagytuk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK