2018.04.26., csütörtök - ErvinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gyerekbarát település

2017. november 08. szerda, 21:02
Szerző: V.Zs.
Címkék:
A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat kezdeményezésére pályázott a város az UNICEF „Gyerekbarát Település” címre, melyet olyan település nyerhet el, ahol a gyermekek jogait kiemelt kérdésként kezelik.

Az idei évben 18 pályázat érkezett a helyi önkormányzatoktól, a három nyertes pedig Zalaegerszeg mellett még Budaörs és Orosháza. AQ megyei jogú városok közül a zalai megyeszékhely nyerte el (első alkalommal) az UNICEF pályázatát a vele járó 2 millió forinttal.  A részletekről Balaicz Zoltán polgármester, Bali Zoltán, a gazdasági bizottság elnöke, és Juhász Előd diákpolgármester számolt be a sajtó képviselői előtt.

Elhangzott, Zalaegerszeg a jövő városa, az önkormányzat figyel a fiatalok, a diákok kezdeményezéseire és igyekszik „ifjúságbarát” döntéseket hozni. Ezzel az elismeréssel a zalai megyeszékhely már nem csak az „idősbarát” elismeréssel rendelkezik. Az önkormányzat a gazdasági és műszaki fejlesztések mellett kiemelten figyel a civil szervezetek, a fiatalok és diákok észrevételeire, javaslataira.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK