2020.08.11., kedd - Zsuzsanna, TiborcZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Győztek és feljutottak az NB I-be

2019. május 02. csütörtök, 09:32
szerző: B. I.
Ceglédi VSE - ZTE FC 1-2 (1-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Cegléd, 400 néző. Jv.: Erdős. Gólszerzők: Oldal (9. p.), illetve Bobál (55. p.), Lesjak (93. p.). Kiállítva: Kárász ( Cegléd 89. p.).

ZTE: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Farkas II. B. (Babati 46. p.), Kocsis, Grumics,  Barczi (Hudák 76. p.), Bedi - Bobál (Novák 80.p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A ZTE-ből hiányzott Kiss Máté sérülés miatt, Gergényi került a kezdő tizemegybe. Visszaállt a kiesés ellen küzdő hazai csapat, s  kontrázni próbált. Első támadásuk gólt eredményezett a 9. percben. Egy beadásra Zöldesi nem lépett ki, Oldal közelről fejelt a hálóba, 1-0. Mezőnyfölényben játszott a ZTE, de nem nagyon talált fogást a hazai csapaton, amely jól védekezett. A félidő közepén egy hazai lövés éppen elkerülte  a vendégek kapujának bal felső sarkát. Az első valamire való ZTE helyzetre az első félóra végéig kellett várni, de a vendégek  kecsegtető helyzetben rosszul céloztak.  Majd egy felívelt labdát röviden ütött ki a ZTE kapusa, de  a védők mentettek. Nyomasztó fölényben játszott a zalai csapat, de igazából nem sikerült helyzetbe kerülnie.

A második félidőre beállt Babati, lendületesebb lett a ZTE támadójátéka. A vendégek egy kapufával nyitottak. Az 55. percben Babati futott el a jobb oldalon, beadását Bobál pörgette  a kapuba, 1-1. Majd  Lesjak lesgólja után még többször állították lesre  a ZTE játékosait a ceglédiek.  A 73. percben Babati lépett ki, de szászázalékos helyzetben mellé lőtt. A  találkozó hajrájában kiegyenlítetté vált a játék, mindkét oldalon akadtak helyzetek. Közben Kárász egy kapukirúgás után talpalt, második sárgája piros lapot ért. Már mindenki elkönyvelte  a döntetlent, amikor Lesjak a 93. percben távolról lövésre szánta el magát, labdája egy hazai védőn megpattant, és  a hálóban kötött ki, 1-2.

Küzdelmes mérkőzésen alaposan megdolgozott a 3 pontért a ZTE. A szerencsés győzelem egyben a feljutását is jelentette. Az egerszegi csapat a 2012-es kiesést követően jutott vissza az NB I-be.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nehéz mérkőzés volt.  Meg kellett harcolnunk az egyenlítésért, a győzelemért.  Nagy öröm a feljutás. Köszönet érte Végh Gábor tulajdonosnak és Sallói István sportigazgatónak.  Sokat tettek érte.

Bobál Gergely, a ZTE játékosa: - Nagyon örülök, hogy hét év után ismét feljutott az NB I-be  a ZTE. Bár igazán ma sem játszottunk jól. Megünnepeljük a feljutást és megyünk tovább.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK