2018.04.22., vasárnap - Csilla,NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Hószolgálat Keszthelyen

2017. november 04. szombat, 15:07
Szerző: N.N.
Címkék:
A téli hószolgálati- és síkosság-mentesítési operatív tervet, mint kötelezendően ellátandó feladatát október végén tartott ülésén hagyta jóvá Keszthely önkormányzatának képviselő-testülete.

Idén is rugalmas munkaszervezésű, hatékony és költségtakarékos, környezetkímélő rendszert tervez továbbalkalmazni a feladattal megbízott GESZ, ami a kálcium-klorid 35%-os vizes oldatának használatát jelenti. A feladatellátás egyes helyeken, például a Fő téren és egyes szabadvezetésű járdákon hagyományos síkosság-mentesítő anyaggal, só és bazaltzúzalékkal, vagy mészkőzúzalék-keverékkel történik. A kloridhatás minimálisra csökkentésével kiemelt figyelmet fordítanak a járdák mentén lévő növényzet, fasorok, cserjék, bokrok védelmére. A gépi eszközök felkészítése, adapterekkel és kiegészítőkkel való felkészítése november közepéig megtörténik. A hajnali őrjáratok is azt segítik, hogy az elhárító beavatkozásra másfél-két óra múlva sor kerülhessen.

Az észleléstől számítva a szórási munka megkezdésének időpontja – a közútkezelési szolgáltatási osztályba sorolástól függően- fél órától az öt óráig változhat. Nem terheli kártérítési kötelezettség a GESZ-t és a HUSZ-t, amikor a hóeke az úttestről letakarított havat kapu, vagy garázsbejárat elé fordítja. Kizárt a kártérítési kötelezettség akkor is, ha az érdesítő anyag kiszórása köz –vagy magánterületre kerül, majd ott káros hatást fejt ki a növényzetre. Rendkívüli hóhelyzet esetén bevonják majd a HUSZ kft.-t is a munkák mielőbbi elvégzéséhez. A képviselők elfogadták a GESZ által készített, az idei évre vonatkozó téli útüzemeltetési tervet és az annak végrehajtását biztosító bruttó 11,2 millió forint összegű költségkalkulációt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK