2020.04.01., szerda - Hugó Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: klímaváltozási vészhelyzet van

2019. május 10. péntek, 18:40
Szerző: -pet-
Címkék: LMP
Éghajlatváltozási vészhelyzet címmel tartott sajtótájékoztatót Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője. A politikus – akit dr. Paksy Zoltán önkormányzati képviselő fogadott – a párt országjáró kampánykörútja keretében látogatott Zalaegerszegre.

A listavezető szerint egész Európa súlyos problémákkal néz szembe a klímaváltozás miatt, melyek mind a mezőgazdaságra, mind az élelmiszerárakra, hosszabb távon pedig az emberek és az egész környezet egészségére kihatnak.

Kampány a megújuló energiaforrásokért

A kérdés, hogy hogyan lehet megoldani a klímaváltozás okozta gondokat, annál is inkább, mert már a túlélésünk a tét. A politikus elmondta: sok országban ez az Európai Uniós választási kampány egyik központi témája, a magyar kormány azonban nem fordít kellő figyelmet az éghajlatváltozás okozta súlyos problémákra. Pedig van terv arra, hogy hogyan lehetne 2030-ig megújuló energiaforrásokra (Nap, szél, geotermia) alapozni Magyarország energiatermelését. Hozzátette: egyes EU-s javaslatok szerint az uniós források negyedét klímavédelemre kellene szánni.

Az LMP annak a híve – és az Európa Parlamentben is azért dolgozna – hogy hazánk 100 százalékban álljon át a megújuló forrásokra. A hosszútávú cél ugyanis az, hogy 2050-ig az EU-ban nulla százalék legyen a szén-dioxid-kibocsájtás. Ennek támogatására a párt aláírásokat is gyűjt országszerte.

Vágó Gábor szerint már az is nagy előrelépés lenne, ha uniós forrásból a családi házakat is napelemekkel lehetne felszerelni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK