2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

MSZP: Másképpen osztanák el a pénzt

2017. február 19. vasárnap, 12:13
Szerző: V.Zs.
Címkék:
Érdemi vita, véleménynyilvánítás csak a 2017 évi költségvetés tárgyalásánál alakult ki. De komoly kritikát nem lehet megfogalmazni, legfeljebb annyit, hogy a szocialisták más prioritást is megfogalmaznak és a pénzt másképpen osztanák el – fogalmazott sajtótájékoztatóján Kiss Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője.

Elmondta: ennyi pénz az elmúlt évtizedekben nem érkezett, az önkormányzathoz, köszönhetően a TOP és a Modern Városok Programnak. Jól halad az előkészítés, a pénzek lehívása, de az is fontos kérdés, hogy mindebből mit éreznek majd a zalaegerszegiek a mindennapjaikban. Kiss Ferenc hozzátette: európai uniós forrásokról van szó, ezért furcsának tartja, hogy bár a pénzt elfogadja Magyarország, de minden fórumon támadják az uniós intézményrendszert.

Szerinte a kormány sok feladatot átvállal, - utalt például az oktatási intézményrendszer átvételére - ugyanakkor Zalaegerszeg 70 millió forint szolidaritási adót fizet ezután. Más olyan döntések és új szabályok is születettek, melynek révén a költségvetés bevételi oldala több száz millió forinttal lett kevesebb. Az idei évi költségvetésből a szociális ágazat kevesebbet pénzt kapott, pedig sokkal több a rászoruló, mint akik segélyben részesülnek.

Kiss Ferenc a környezetvédelmi feladatok sorában megemlítette az orosz temető rendbetételét, ehhez az orosz nagykövetségtől is lehetne segítséget kérni.

Rétai Balázs, a költségvetési albizottság elnöke is úgy érzi, sok forrást kap a város, ezt elsősorban az EU-nak kell megköszönni. Nehezményezi, hogy ilyen gazdasági környezetben miért van szükség továbbra is az építményadóra.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK