2021.06.13., vasárnap - Antal, AnettZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Rekord-főösszeg, adományközpont

2018. április 15. vasárnap, 20:16
Szerző: V.Zs.
A képviselőtestület legutóbbi ülését követő, már hagyományos sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester a legfontosabb döntésekről számolt be. Elsőként az idei évi költségvetés első negyedéves módosításáról.

Elhangzott: a TOP és a Modern Városok programhoz további pályázati és kormányzati források érkeztek, így a város történetében rekord összegűre, 47 milliárd 258 millió forintra emelkedett a költségvetési főösszeg. Az összegek beépítésével azért is siettek, mert a törvényi lehetőség van arra, hogy a beruházás elindulásáig a pénzt kamatoztassa a város.    

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületével újfajta együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat. Székhelyükön, a Balatoni út 3. szám alatt 132 négyzetméteren Adományközpontot alakítanak ki, kreatív akciókhoz. A nehéz helyzetben lévő zalaegerszegieket szeretnék segíteni és ehhez további csatlakozókat – egyesületeket, egyéb civil szervezeteket, magánembereket - is várnak.

A városi közgyűlés múlt heti üléséről

Balaicz Zoltán elmondta, folytatják, sőt kiegészítik a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal kötött megállapodást. Emlékeztetett: az önkormányzat számára fontos a Zalaegerszegen székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro és kisvállalkozások fejlődésének elősegítése. A vállalkozásfejlesztési alapítvánnyal 2014 óta tartó együttműködés keretében az önkormányzat célhoz kötötten pénzt biztosít az alapítvány számára. 2017 végéig 47 kérelmező igényét hagyta jóvá a ZMVA: 2 százalékos kamattámogatásban részesült 40 vállalkozó részére 237.380. 500 forintot fizettek ki, beszerzéshez kapcsolódóan 3 százalékos kamattámogatásban 6 igénylő részesült 45.500.000 forinttal. Három százalékos kamattámogatásban részesült egy fiatal 35 év alatti fiatal is. Az önkormányzat a megállapodás alapján 11.548.590 forintnyi pénzeszközt adott át a ZMVA részére.

A program sikerének növelése érdekében a vállalkozói kör felmerült igényeit kielégítve a ZMVA további három terméket dolgozott ki, ebből a város 2 forgóeszköz típusú konstrukcióhoz kíván hozzájárulni további pénzeszköz átadással.

Tájékoztatást kaptak a képviselők a Beszerzési Testület múlt évi munkájáról. A 2017 évre áthúzódó (6 db) és 2017-ben megindított eljárások száma 37 darab, ebből 29 darab építési beruházás, 3 árubeszerzés, 5 szolgáltatás megrendelésre irányult. A megindított 37 darab eljárásból 25 eredményesen lezárult, 9 eredménytelen lett, 3 pedig áthúzódik az idei évre. Az egyes eljárások részajánlat-tételi lehetőségét is figyelembe véve 45 feladat ellátásra kötöttek szerződést, ebből 34 feladat ellátást (75,5 százalék) zalaegerszegi kötődésű vállalkozások nyerték.

Ebben az évben nem adják ki a város díszpolgári címét, mivel javaslat sem érkezett rá. Pro Urbe díjra több javaslat is érkezett, a képviselőtestület döntése értelmében a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára és az idén 50 éves Zalaegerszegi Honvéd Klub veheti át az elismerést a májusi ünnepi közgyűlésen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK