2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Táblaavatás a reformáció évfordulójára

2017. november 04. szombat, 15:05
Szerző: N.N.
Keszthelyen a helyi református gyülekezet táblaavatóval és koncerttel emlékezett október legvégén arra, hogy 500 évvel ezelőtt: 1517. október 31-én függesztette ki Luther Márton 95 tételét a wittenbergi egyetem kapujára. A reformáció ünnepe és az évforduló alkalmából ünnepi, hálaadó istentiszteletet tartottak.

A református templomban tartott ünnepségsorozat Ábrahám Brigitta énekével kezdődött, majd Zichy Emőke lelkész a bizakodást, a hittel történő jövőbe tekintést felemlegetve köszöntötte a gyülekezetet, majd a fővárosi Invocatio Musicalis zenekar közreműködésével felcsendült a 42. zsoltár, a reformátusok egyik legismertebb éneke. Kuti Géza nyugalmazott egyházkerületi esperes arról elmélkedett, hogy a Szentírásban mindenki találhat lélekemelő buzdításokat.

Az esperes rövid emlékbeszéde után leleplezték az ünnepre állíttatott táblát, amelyiken egy idézet szerepel a Zsidókhoz írt levélből. Bereczky Csaba fafaragó népi iparművész egy pályázatra készítette el azt a díszes bibliatartót, amelyen rajta van a szószék fölötti madár kicsinyített másolata. A fafaragó a különféle kiállításokon már bemutatott szentírástartót a helyi gyülekezetnek ajándékozta. A budapesti zenekedvelőkből alakult együttes zárókoncertjén egyházi énekeket, zsoltárokat adott elő modern hangszerelésben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK