2021.10.28., csütörtök - Simon, SzimonettaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Újabb rendkívül hideg éjszaka

2017. január 09. hétfő, 18:51
Forrás: OMSZ
Az OMSZ újabb rendkívüli hideg éjszakára figyelmeztet: hétfő estére országszerte legyengül a szél, éjszakáig egy visszahajló okklúziós front több helyen okozhat kisebb havazást, friss hóréteget, majd délkelet felől kiderül az ég, ezért a szibériai eredetű hideg légtömegben minden feltétel adott lesz a rendkívül erős éjszakai lehűléshez.

Kedd hajnalban a hőmérséklet általában -13 és -20 fok között várható, a Nyugat-Dunántúl reggelig felhős tájain lehet néhány fokkal mérsékeltebb a lehűlés, a hidegre érzékeny, hótakaróval borított, tartósabban derült vidékeken – legnagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati völgyeiben – ugyanakkor -23, -25 fokra is számítani kell.

Január 8-ával a tél eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, új minimumrekord szülelett. Eddig ezen a napon a leghidegebbet -26,5 fokot, 1985-ben Romhány Újtelepen mérték. Ma reggeli órákban a Pest megyei Tésán -28,1 fokig süllyedt a hőmérséklet.
A budapesti minimumrekord szintén 1985-ből való, ez -18,5 fok volt eddig. Budapest Ferihegyen ez is megdőlt, -18,6 fok az új érték. Érdekesség, hogy ezen a napon az átlagos országos minimum -4,2 fok, most az országos átlag -16,8 fok volt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK