2018.06.19., kedd - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ünnepvárás Keszthelyen

2017. december 06. szerda, 14:56
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Idén Keszthelyen új helyszínen, a Fő téri templom előtti kis faházikóban állították föl a betlehemet és mellette az adventi koszorút, melynél minden vasárnap műsorral egybekötött gyertyagyújtásra várják az ünnepre készülőket.

Az ünnepváró programok, családi rendezvények zömét is itt tartják. A Fő téren fényfüggöny és fénymennyezet világít, a templom melletti oszlopok tetején fényszoknyás angyalok, a belvárosi lámpaoszlopokon karácsonyi motívumok, ledes átfűzések díszlenek. A köztéri karácsonyfa ezúttal letisztultabb stílusban: pirosban és aranyban pompázik.

A Gondviselés Házának gondozottjainak szívet melengető ünnepváró műsora után Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke gyújtotta meg az első gyertyát a köztéri adventi koszorún. Beszédében utalt arra, hogy a Krisztus-központú világképet Európában az emberközpontú világképre cserélték. Kiemelte az egymásra figyelés fontosságát, a másik felé fordulás szükségességét. Elmondta: Nagyobb szeretete senkinek nincs annál, mint aki a másik emberhez igazodik szeretetben, békességben, türelemben. Advent az Úrjövet ideje, ekkor Isten igazságait, a fényt be kell engednünk életünkbe, világunkba, emberi kapcsolatainkba. „Hazánk és Európa is csak a krisztusi szeretet erejében lesz képes megújulni” – zárta gondolatait.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK