2020.05.29., péntek - Magdolna Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Útrekonstrukció

2019. március 07. csütörtök, 20:19
Szerző és fotó: Antal Lívia
Ha elkészül a Toposháza utca alsó részének felújítása a bazitai városrészben, akkor az itt lakók az Alsóerdő felé vezető (Zalaegerszeg és Gellénháza közötti) főúton is megközelíthetik a várost.

a Toposháza utcában – Szabó János és Cseke Tibor, a műszaki osztály munkatársai Sándor Dénes György és Balaicz Zoltán

A bruttó 50 millió forintba kerülő beruházás szintén az 1,7 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztési csomag keretében valósul meg, mondta Balaicz Zoltán polgármester a helyszínen. A program a végéhez közeledik a három legnagyobb összegű építéssel, ami nyár végén kezdődhet a Keresztury VMK, a sportcsarnok előtti terek, valamint a Mátyás király utca felújításával. A Toposháza utca 651 méter hosszban újulhat meg, melynek hozadéka a környéken lakók számára az, hogy a könnyebb közlekedés révén városhoz tartozónak érezhetik magukat. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztési csomag 29 helyszínét az arányos városfejlesztés szempontjai alapján határozták meg.

Sándor Dénes György önkormányzati képviselő elmondta, hogy a lezúduló csapadék nagyon sok problémát okozott az utca ezen alsó szakaszán. A folyamatos karbantartás nem bizonyult elegendőnek, ezért kérték teljes rekonstrukcióját, mely során a csapadékvíz-elvezetést is megoldják műtárgyakkal és burkolt árkokkal. A Toposháza utca más szakaszainak felújítását is tervezik, ami magával hozhatja az utca kisbuszos bekapcsolását a tömegközlekedésbe. 

és a Bíbor utcában

A sajtótájékoztató következő helyszíne a Bíbor utca volt, ahol 36 méter hosszan kap kétrétegű aszfaltréteget az úttest, a mintegy 1,5 millió forintos beruházás keretében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK