2018.07.18., szerda - FrigyesZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Vadgasztronómiai fesztivál Zalaegerszegen

2017. szeptember 21. csütörtök, 14:04
Szerző: ZalaMédia
Címkék:
Idén harmadik alkalommal rendezték meg a hagyományos vadgasztronómiai fesztivált Zalaegerszegen. A korábbi szüreti felvonulást a városvezetés tudatosan váltotta fel egy a zalai erdők értékeit, a vadgasztronómiát és a vadászati tevékenységet népszerűsítő eseményre.

A fesztivál második napján rendezték meg a forgatag egyik legsikeresebb eseményét: a vadpörkölt és egyéb hagyományos különlegességeket is felvonultató gasztronómiai bemutatót.

Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Szövetségének Elnöke, valamint Böjte Sándor Zsolt, a Zalaegerszeg Barátai Egyesület Alelnöke

Az idei évben első alkalommal a Zalaegerszeg Barátai Egyesület együttesesen a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesülettel, valamint a Fiatal Vállalkozók Szövetségének zalaegerszegi szervezetével közös standon mutatta be az általuk készített ételeket. Az egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott programsorozat részeként biztosította a rendezvény hangosítását, a különböző standok felszerelését, valamint az étel ital ellátást, melyek felajánlásának bevételéből nagymértékben hozzájárult a Szent Rafael Kórház Akarattal és Hittel Alapítványának további sikeres működéséhez.

A Zalaegerszeg Barátai Egyesület szarvas pörkölttel, dödöllével, valamit a fesztiválon különdíjazott vaddisznó húsos tortillával várta az érdeklődőket. A rendezvény sikerén felbuzdulva a jövő évben is terveznek hasonló akciókat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK