2021.01.19., kedd - Sára, MárióZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Véget ért a veszélyhelyzet, megszűnt a vásárlási időkorlát

2020. június 18. csütörtök, 20:15
Közlemény
Éjfélkor hivatalosan megszűnt a veszélyhelyzet és az ahhoz kapcsolódó különleges jogrend Magyarországon, egyben a vásárlási időkorlátot is eltörölték.

Egyelőre nem lesz több polgármesteri beszámoló a járvánnyal kapcsolatban

Balaicz Zoltán március 9-én posztolt először Facebook-oldalára a közeledő járvánnyal kapcsolatban, akkor döntöttek arról, hogy óvatosságból nem tartják meg a március 15-ei városi ünnepségeket - áll a polgármester legfrisssebb, egyben utolsó járvánnyal kapcsolatos közleményében.

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésben többek között az alábbiak olvashatók:
- Az első bejegyzés óta majdnem minden nap részletesen beszámoltam egy-egy posztban a zalaegerszegi helyzetről, a tudnivalókról, a védelmi intézkedésekről. Emellett a korrektséget szem előtt tartva minden hétköznap részletesen tájékoztattam egy-egy beszámolóban a kormánypárti és ellenzéki frakciókat, vezetőket és képviselőket az aktualitásokról, a legfőbb intézkedések előtt pedig konzultáltam velük és együtt, egyhangúlag hoztunk döntéseket. Ezt külön köszönöm, hálás vagyok érte, hogy Zalaegerszeg ismét példát mutatott összefogásból!

- Készítettem egy „zárójelentést”, vagyis egy részletes, mindenre kiterjedő összefoglaló anyagot a járvány zalaegerszegi megjelenéséről, kezeléséről, a védelmi lépésekről és minden fontos tudnivalóról. Ezt ma sajtótájékoztatón ismertettem az újságírókkal, holnap pedig ezen a felületen is megosztom, valamint elérhető lesz több honlapon is a teljes anyag.
- Így napi poszt formájában most jelentkezek a koronavírussal kapcsolatban utoljára, remélve, hogy nem lesz újabb, őszi, második hullám. Ha mégis, akkor természetesen ismét minden fontos, és hiteles információt időben meg fogok osztani.
- Ezúton is köszönöm Zalaegerszeg minden polgárának, az együttműködő szervezeteknek, intézményeknek, hivataloknak, a támogató cégeknek és magánszemélyeknek a lokálpatrióta összefogást, a közös gondolkodást, az együttes és valóban sikeres küzdelmet! Büszke vagyok rá, hogy egy csodálatos közösséget szolgálhatok a munkám, a hivatásom során!
- A veszélyhelyzet megszűnésével a mai naptól 500 főig lehet már programokat, rendezvényeket tartani beltérben és kültéren egyaránt, természetesen a járványvédelmi szabályok betartásával. Ez azt jelenti, hogy néhány napos felkészülés után, június 22-től hétfőtől a könyvtárak mellett megnyithat a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, és annak valamennyi alegysége is (fogadhatnak a termekben bérlőket, lehetnek kiállítások, koncertek, bevételt hozó programok).
- Július 1-től visszaáll a fizető parkolás rendje (a korábban megváltott bérletek érvényessége időarányosan tolódik majd), és eddig lesznek érvényben a tömegközlekedési kedvezmények is.
- Július 6-án megnyílik az ideiglenesen (sátorral) fedett uszoda.
Mindezekkel valamennyi intézmény működése visszaáll az eredeti formára - áll a közleményben.

Teljes bejegyzés: https://www.facebook.com/balaicz.zoltan/posts/10221903068786614

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK