2024.05.15., szerda - Zsófia, SzonjaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A vi­rá­gos városért

2010. október 05. kedd, 16:47
Címkék:

A vá­ros esz­té­ti­kus ar­cu­la­tá­ról nem­csak az il­le­té­ke­sek, az­az az ön­kor­mány­zat és a Vá­ros­gaz­dál­ko­dá­si Kft. gon­dos­ko­dik, ha­nem jó né­hány nö­vényt ked­ve­lő vá­ros­la­kó, ki­sebb-na­gyobb kö­zös­sé­gek is. Van­nak, akik ver­se­nyen kí­vül te­szik ezt, má­sok a „Vi­rá­gos Za­la­eger­sze­gért” pá­lyá­zat im­már he­te­dik éve zaj­ló szak­ér­tő zsű­ri­jé­nek meg­mé­ret­te­té­sé­be is be­kap­cso­lód­va. A 2010-ben leg­jobb­nak ítélt hob­biker­té­szek­nek és a kü­lön­dí­ja­sok­nak a kö­zelmúlt­ban ad­ták át a ju­tal­ma­kat, össze­sen 800 ezer fo­rint ér­ték­ben (az Ön­kor­mány­za­ti Kör­nye­zet­vé­del­mi Alap ter­hé­re). A nyer­te­sek nö­vény­vá­sár­lá­si utal­vány­ban vagy aján­dék­cso­mag­ban ré­sze­sül­tek. 

 

 

zeg53.jpg

 

Az idén a ta­va­lyi­nál több, 46 pá­lyá­zó rész­vé­te­lé­vel zaj­lott a ver­seny, ke­res­ke­del­mi és ipa­ri te­lep­he­lyek, köz­in­téz­mé­nyek, csa­lá­di és tár­sas­há­zak ka­te­gó­ri­á­ban. A leg­több ne­ve­ző ez utób­bi kör­ből ke­rült ki. Új­don­ság volt, hogy ez év­ben az óvo­dák mel­lett né­hány is­ko­la is be­kap­cso­ló­dott a pá­lyá­zat­ba. Az ipa­ri te­rü­le­tek ka­te­gó­ria győz­te­se, az Archi Metal Kft. a nye­re­ményt tel­jes összeg­ben fel­aján­lot­ta a vál­la­lat kö­ze­lé­ben lé­vő kör­for­ga­lom vi­rá­go­sí­tá­sá­ra.

A töb­bi ka­te­gó­ria leg­jobb­jai vol­tak: a tár­sas­há­zak kö­zül a Landorhegyi ut­ca 34. kö­zös­sé­ge, in­téz­mé­nyek­nél a Szent Lász­ló Utcai Tag­óvo­da, csa­lá­di há­zak ese­té­ben pe­dig az Arany Já­nos ut­ca 49. la­kói. Ver­se­nyen kí­vül dí­jaz­ták az Er­zsé­bet-fo­ga­dó mun­ka­tár­sa­it a kör­nye­zet­szé­pí­té­sért. A dí­ja­kat dr. Gyimesi End­re pol­gár­mes­ter és Nagy And­rás, a Vá­ros­gaz­dál­ko­dá­si Kft. ügy­ve­ze­tő­je ad­ta át, mi­köz­ben kö­szö­ne­tü­ket fe­jez­ték ki a la­kos­ság ak­tív hoz­zá­ál­lá­sá­ért.

Gyimesi End­re is­mer­tet­te az ön­kor­mány­zat fen­ti­ek­kel meg­egye­ző cé­lú idei mun­ká­ját is. Ezek sze­rint a Kos­suth ut­cá­ban 350 négy­zet­mé­te­ren új cser­je­fe­lü­le­tet ala­kí­tot­tak ki, a ke­le­ti vá­ros­ka­pu meg­szé­pült, nagy­mé­re­tű dé­zsás le­an­de­re­ket he­lyez­tek ki a bel­vá­ros több pont­já­ra, és a köz­gyű­lés el­fo­gad­ta a Za­la­eger­szeg zöld­fe­lü­le­ti stra­té­gi­á­ját, mely lát­vá­nyos zöld­fe­lü­let-fej­lesz­té­se­ket he­lyez ki­lá­tás­ba.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK