2024.05.15., szerda - Zsófia, SzonjaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Augusztusi nyári fesztivál Zalaszentivánon

2010. augusztus 31. kedd, 13:21
Címkék:

Augusztusi Nyári Fesztivál keretében kötetlen kikapcsolódásra invitálta Zalaszentiván önkormányzata lakosait augusztus hetedikén. Bár az alig szűnő esőzés miatt a rendezvény nem szolgált rá a nyári névre, az érdeklődők szép számát, a vidám, önfeledt hangulatot tekintve azonban kiérdemelte a fesztivál jelzőt.
 

 

A programot idén is főzőverseny színesítette; ezúttal lecsókészítésben mérték össze ötletességüket a csapatok. A változatosságra igazán nem lehetett panasz, a gombás, virslis, kolbászos, római tálas lecsó mellett káposztás is került az asztalra. Az utóbbit Horváth László készítette Nemesapátiból. Végül a hagyományos ízek győzedelmeskedtek: az első helyezést a „Bikicsunáj” főzőcsapat kolbászos lecsója érdemelte ki. Délután kulturális műsorral folytatódott a fesztivál, melyen a térség amatőr kulturális művészeti csoportjai léptek fel.

 

Dormán Miklós elismeréseket adott át – mások mellett – Balogh Ferencnek.

 

Dormán Miklós, Zalaszentiván polgármestere az elmúlt négy évben a településért legtöbbet tevékenykedőket jutalmazta. „Településért” díjat (egy 3 dimenziós, bronzszínű üvegkerámia-plakett) kapott dr. Erdélyi Gábor körjegyző, Sömenek István érseki tanácsos, Pozsogárné Pintér Éva, Balogh Ferenc, Szakos Zsolt, Tuboly Zoltán, Péter Zoltán, Takács Jánosné, Szabó Gyuláné valamint Sebestyén Miklós az egyház, Lukács Attila a sport, a Zalaszentiváni Polgárőr Egyesület a közbiztonság, a Tőzike Dalkör a kultúra területén végzett tevékenységéért, valamint Dala Mónika társastánc-világbajnok és Matyasovszky Dalma világbajnok úszó.

Este az Apostol, majd a Piás Nővérek szórakoztatták a jelenlévőket, akik a hajnalig tartó bálban kedvükre táncolhattak.

A polgármester – az alkalmat megragadva – beszámolt az elért eredményekről. Mint fogalmazott, az elmúlt időszakban olyan beruházásokhoz nyertek pályázati támogatásokat, melyek kedvező és jelentős befolyással bírnak Zalaszentiván fejlődésére, az itt élők boldogulására. Dormán Miklós elmondta, szeptember végére elkészül a civil ház, mely a polgárőrségnek, a nyugdíjasklubnak és a dalkörnek ad helyet. Az első őszi hónap több beruházás kapcsán is érintett. A település önkormányzata 80 millió forintot nyert újépítésű, kétcsoportos bölcsőde, valamint ötvenmilliót az integrált közösségi szolgáltató tér kialakítására.

Mindkét fejlesztés nyílt közbeszerzési eljárás során kiválasztott nyertes kivitelezőjét szeptemberben hirdetik ki, valamint a hónap végén átadják a kerékpárutat, melynek létesítését 200 millió forint pályázati támogatás segítette. Ugyancsak pályázati forrásból megkezdték az általános iskola rekonstrukcióját. A helyiek összetartását mi sem bizonyítja jobban, hogy jórészt adományokból és más felajánlásokból lassan befejeződik a konferenciaterem és plébánia építése.

A régi iskola épületében kialakítandó integrált közösségi szolgáltató teret 2011 tavaszán adják át, a bölcsőde nyitását pedig szeptemberre tervezik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK