2024.04.30., kedd - Katalin, KittiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Borok, vadételek és könnyűzene

2012. augusztus 28. kedd, 15:30
Címkék:

A nyár utolsó, és az ősz legelső hétvégéjén ismét mindenkit Egerszegre várnak, hiszen hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül a Belvárosi Szüret programsorozat. Az augusztus 31-szeptember 2-a között zajló esemény nemcsak szüreti mulatság, hanem különleges "Zalai teríték" is lesz egyben. A gasztronómiának ugyanis kiemelt szerep jut.

belvarosi szuret plakat-1

Szüret a belvárosban, immár ötödször


Tompagábor Kornél, a szüretet szervező Kvártélyház Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: nagyon örül, hogy immár ötödik alkalommal sikerül Zalaegerszegen megrendezni a jó hangulatú vigasságot, mely épp annyira szól a szőlőről és a borról, mint a finom, zalai étkekről és a kulturális programokról.

Ami a terítéket illeti: négy belvárosi étterem - Arany Bárány, Pedro, Piccolo, Belga - csatlakozott az eseményhez. Ez annyit jelent, hogy ezeken a vendéglátóhelyeken a hétvége alatt különleges, kizárólag erre az alkalomra összeállított étlappal találkozhat a betérő. A menü főleg a zalai erdők kínálta alapanyagokból, így vadhúsból és gombából áll össze. De az egyik étteremben desszertként tökös-mákos rétes is kerül az asztalra.

A program pénteken délután négy órakor veszi kezdetét egy látványos szüreti felvonulással. Addigra már a Kossuth Lajos utcát benépesítik a borászok. Idén Tokaj, Villány, Somló-hegy, Balatonfelvidék, Badacsony és Zala nedűit fogyaszthatjuk. Összesen 25 borász árulja termékeit a hétvége alatt. A Dísz téren kézművesvásár várja az érdeklődőket, a Széchenyi téren pedig ismét felállításra kerül a nagyszínpad, ahol országos hírességek, és helyi zenészek egyaránt fellépnek. Koncertet ad többek között a Belmondo, a Hooligans és a Lord is.

A fesztiváligazgató a további fellépőkkel kapcsolatban elmondta: az előző években nagy népszerűségnek örvendett a "Könnyű zalai, könnyű zenei" program, melyre most is sor kerül. Több helyi zenekar, és előadóművész koncertezik majd a hétvége folyamán. Sőt, egy igazi újdonság is lesz: megrendezésre kerül a Zala Megyei Bordalos Találkozó, ami minden bizonnyal az egyik fénypontja lesz a szüreti vigadalomnak. Hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a díszpolgárok bora választás is.

Tompagábor Kornél néhány technikai jellegű, ám a zalaegerszegiek számára nagyon fontos információt is megosztott: augusztus 30-án, 18 órától le lesz zárva a Kossuth utca Széchenyi tértől a Kisfaludy útig terjedő szakasza. A forgalmi rend majd csak hétfőn (szeptember 3.) hajnalban áll helyre.

A fiataloknak pedig jó hír, hogy az Egerszeg Fesztiválhoz hasonlóan ismét ingyenes wi-fi használat lesz a rendezvény területén, így a friss élményeit bárki megoszthatja barátaival és szeretteivel a világhálón.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK