2024.05.07., kedd - GizellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Velencei koponyák, Müller Imre képzőművész kiállítása

2024. április 25. csütörtök, 21:30
ZalaMedia
Velencei hangulat és színes koponyák, így lehetne röviden összefoglalni Müller Imre alkotóművész kiállítását, amely a Göcseji Múzeum első emeleti kiállítóterében nyílt csütörtökön. A kompozíciók olyan érzéseket keltenek a látogatóban, mint a szerelem, siker, győzelem, szomorúság, melyeket összeköt Velence városának hangulata.

Memento mori –„emlékezz a halálra”!

A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága szervezésében nyitották meg a Mindszentyneum földszinti előadótermében Müller Imre Velencei koponyák című időszaki kiállítását. A megnyitó elején Havasi Bálint főigazgató köszöntötte a résztvevőket. 

- Ez a kiállítás számomra nemcsak az elmúlás szimbólumát mutatja be, hanem arra is bátorít, hogy rohanó világunkban álljunk meg egy-egy pillanatra, kukkantsunk be az élet nyüzsgő, kavargó karneváli színpada mögé, és gondolkodjunk el életünkön - fogalmazott a főigazgató.

Lechner Mónika, Müller Imre képzőművész testvére a tárlat címét, azaz a Memento mori kifejezést  járta körül. 

- Az egyszerűnek tűnő kifejezés az egész európai szellemiség gyökereihez vezet vissza bennünket. Hiszen a halállal, az elmúlással számtalan író, költő, filozófus, történész hagyott hátra nemcsak maradandót, hanem az emberek gondolkodását évezredeken át meghatározó gondolatokat - fogalmazott beszédében. 

Müller Imre köszöntőjében a kiállítás anyagáról elmondta, hogy a látogató látni fogja önmagát a képekben, koponyákban, és Velence varázslatos világát az olajfestményeken keresztül. 

A kiállítást Szijjártó-Nagy Szilvia, Szijjártó Péter külügyminiszter felesége nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy a magyar kultúra kiemelkedő alkotásokra képes, és ezt a világ minden szegletében tudják. Ezúttal a művész saját szülővárosában mutatja be alkotásait. Egy olyan városban, ahol találkozik a jelen és a jövő, illetve egy sikertörténet részesei vagyunk – fogalmazott.

 

A megnyitón részt vett Balaicz Zoltán polgármester és Müller Imre édesanyja is. A hivatalos megnyitó után a közönség átsétált a szomszédos Göcseji Múzeum első emeletére, ahol egy hónapig tekinthető meg Müller Imre kiállítása.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK