2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elhunyt Kováts Flórián

2011. október 03. hétfő, 14:19
Címkék:

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének hatvanharmadik évében vasárnap elhunyt Kováts Flórián, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) titkára - közölte az MTI-vel hétfőn az MMA.

A zalaegerszegi közélet jeles alakja is volt

"Szinte megalakulása pillanatától a Magyar Művészeti Akadémia fáradhatatlan titkára, Makovecz Imre hűséges és áldozatot nem ismerő munkatársa, a Kecske utcai akadémiai székház lelke" volt - méltatja Kováts Flóriánt a közlemény.

kovatsflori.jpg

A népművelő, művelődésszervező, szociológiai egyetemi doktor, a Zala Megyei Művelődési Központ, majd a megyeszékhelyi VMK igazgatója, a Zalaegerszegi Városi Televízió Szerkesztő Bizottságának első elnöke, az 1989-ben létrejött független városi hetilap, az Egerszeg első felelős kiadója, a kilencvenes évek elején költözött vissza szülővárosába Budapestre. Később a Magyar Millenniumi Kormánybiztos Hivatalának vezetője az MMA alapítója lett, Makovecz Imre felkérésére 1992-ben vállalta el a művészeti akadémia titkári megbízatását.

"Kováts Flórián volt az az elkötelezett személyiség, aki az Akadémia életét szervezte, aki tevékeny részese volt a köztestületi törvény előkészítésének és megszületésének, és aki halála pillanatáig az Akadémiáért élt és dolgozott. Szolgálatával a magyar nemzeti kultúra és közösség méltóságának helyreállításán fáradozott" - emlékezik elhunyt titkárára az MMA.

Kováts Flóriánt a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK