2024.05.16., csütörtök - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Archivum

Emlékkoncert

2010. május 18. kedd, 07:51
Címkék:

A XVI. Egerszeg Fesztivál első rendezvényei között szerepelt május 9-én a városi hangversenyteremben „Egerszegi utca” címmel Vajda József pedagógus, népzenegyűjtő emlékkoncertje. A 90 éve született népzenész előtt a Liszt-iskola nagykórusa, az egykori tanítványok alkotta kórus, a Canterina Kamarakórus és a Városi Vegyeskar tisztelgett válogatással. 

 

Őrizte, ápolta az értékeket.

 

A koncertlátogatókat, köztük a Vajda család tagjait, Török Zoltán, a városi kulturális és idegenforgalmi bizottság elnöke köszöntötte. A sokoldalú pedagógus életét, munkáját és az ezekkel kiérdemelt számos kitüntetést ismertette.

– Legszemélyesebb közösségi kincs a népzene és a népdal. Ennek megfelelően értékeljük és őrizzük meg. Tisztelet és megbecsülés azoknak, akik ezt ápolják. Vajda József kereső ember volt. Értéket keresett, talált és tanított. Minket is nemesít a munkája. Emléke előtt kötelezzük el magunkat, hogy mindenki a maga helyén őrzi az értékeket – biztatott Török Zoltán.

A család nevében Horváth Zoltánné Vajda Etelka köszönte meg a koncert fellépőinek az emlék- és hagyományőrzést. A négy kórus közös záróprodukciója után a közönséget is bevonták szülőföldünk, szép Zala megéneklésébe.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK