2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Esélyegyenlőségi fesztivál

2011. július 05. kedd, 18:43
Címkék:

Középpontban a hátrányos helyzetűek Keszthelyen is nagyszabású rendezvénnyel hívta fel a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára a Veled-Érted Egyesület.

 

 A civil szervezet az EsélyNap 2011 fesztivál eseménysorozata keretében májustól egészen a nyár végéig szervez egynapos szabadtéri rendezvényeket.

Májusban Debrecen kezdődtek a programok, és egy hónappal később, június első hetében Keszthelyen, a Balaton parton várták az érdeklődőket, fogyatékkal élőket és egészségeseket, a szervezők. Cserép Nikolett, a rendezvények koordinátora elmondta, hogy céljuk az Amszterdami szerződésben meghatározott esélyegyenlőségi célcsoportok elfogadtatása, illetve a hátrányos helyzetű településeken élők felzárkóztatása.

Hozzátette: bár az utóbbi években némi pozitív elmozdulás tapasztalható az esélyegyenlőség terén, de ezzel együtt is sok még a hiányosság, így a tennivaló is. Az Európai Unió PROGRESS Közösségi Foglalkoztatási és Társadalmi Szolidaritási Programjának támogatásával megvalósuló fesztivál egyes helyszínein ezért a helyi érdekképviseletek, civil csoportok számára is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra, hogy ezzel népszerűsítsék azok munkáját. E mellett lehetőséget kívánnak adni arra is, hogy a különböző társadalmi rétegei közösen szórakozhassanak, ezáltal is közelebb kerülve egymáshoz.

Az ötletgazdák célja közelebb hozni, illetve megismertetni az esélyegyenlőség gyakorlati megvalósításának módjait a családokkal, valamint a különböző szervezetek, intézmények megyei és regionális szintű döntéshozóival. A rendezvények, köztük a keszthelyi is, egyfajta társadalmi tudatformáló és integráló tevékenység szerepét töltik be- tájékoztattak a szervezők. A "szakmai"részt mindenütt kulturális produkciók színesítik. A többi városhoz hasonlóan délelőtt Keszthelyen is elsősorban családi és gyerek-programok voltak, délután pedig az esélyegyenlőségi célcsoportok kaptak fellépési lehetőséget. A rendezvény este könnyűzenei koncerttel zárult.



Megrendezés dátuma: 2011 szeptember 1.
Megrendezés helyszíne: Keszthely
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK