2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Évadnyitó a Griff Bábszínházban

2014. szeptember 03. szerda, 16:33
Címkék:

Elindult a 2014/15-ös évad a Griff Bábszínházban; az idén tíz éves jubileumát ünneplő társulat hat új előadással szórakoztatja a gyerekeket a következő hónapokban. Az évadnyitó társulati ülésen mindenekelőtt elhangzott: az igazgató, Pinczés István betegsége miatt továbbra is Szűcs István vezeti a színházat.

babszinhaz

Készülnek a 10 éves jubileumra

Az idei műsorfüzet már elkészült, az első előadások olvasópróbái megkezdődtek, és Nagy Karina Beatrix személyében új színész is érkezett a társulathoz, aki a Kaposvári Egyetem színész szakán végzett.

Szűcs István elmondta: az idei repertoáron az eddigiekhez hasonlóan is szerepel majd népmese, karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó előadás, valamint élőszereplős és zenés bábjátékok. Az első bemutatóra szeptember 26-án kerül sor. Gimesi Dóra Szélszabadító című zenés, táncos bábjátékát Bartal Kiss Rita rendezi. Október 24-én Ecsedi Erzsébet rendezésében A csillagszemű juhász című népmese bábos adaptációját láthatja a közönség. 2014-ben ezeken kívül egy karácsonyi mesével – Szállást keres a szent család – készülnek még, melyet Nagy Kopeczky Kálmán rendez. A 2015-ös év egy játékos "illik, mit nem illik" előadással indul: Mosonyi Alíz Illemtan gyerekeknek című meséjét Székely Andrea rendezi. Aztán A bagoly, aki a félt a sötétben (Szívós Károly rendezésében), és A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Halasi Dániel rendezésében) kerül műsorra.

A társulat októberben ünnepli 10. születésnapját. Az elmúlt évek fontos eseményeit és előadásait egy kiállításon elevenítik fel, melyre meghívják az alapítókat és a társulat korábbi vezetőit, munkatársait. Az egy évtized alatt összesen 62 előadást mutattak be, és négy igazgatója volt a bábszínháznak (Kovács Géza, Merő Béla, Horváth Károly és Pinczés István).

Szűcs István elárulta: tervük az, hogy a bérletesek száma elérje a 3500 főt. Tavaly 3200-an váltottak bérletet, ami már önmagában is nagy számnak számít. Ez jelenti ugyanis, hogy Zalaegerszegen és környékén minden második 4-10 éves gyereknek van bábszínházbérlete.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK