2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egerszeg Fesztivál: folytatódnak a programok

2014. május 14. szerda, 14:14
Címkék:

A vihar szombatra elvonult, így minden programot meg tudtak tartani az Egerszeg Fesztiválon. Ezek egyike volt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság díjátadója. Az elismeréseket a nagyszínpadon osztották ki az arra érdemes rendőröknek.

everendorei

Szukics Ferenc rendőr ezredes, megbízott megyei kapitány felidézte, a díjakat a közelmúltban elhunyt Fülöp Valter rendőr dandártábornok alapította. Idén második alkalommal adják át azoknak a szolgálatot teljesítő rendőröknek, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtanak.

A társadalmi kapcsolatok építéséért Zala Megye Rendőrségéért kitüntető címet adományoztak Zalakomár önkormányzatának, a díjat Varga Miklós polgármester vette át. Ugyanebben az elismerésben részesült Papp Sándor keszthelyi polgárőr.

Az Év Zalai Nyomozója kitüntető címet kapott Melke Attila letenyei főnyomozó, Az Év Zalai Határrendésze Szerdahelyi Zoltán keszthelyi rendőr törzszászlós, Az Év Zalai Körzeti Megbízottja Nyári Ernő lenti rendőr törzszászlós, Az Év Zalai Szervezője Nagyné Solyómi Beáta, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság hivatalvezetője lett. Az Év Zalai Vizsgálója címmel Gaál Brigittát, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi vizsgálóját, az Év Zalai Járőre címmel Miszori Balázst, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőrét tüntették ki.

everendorei1

A két utóbbi rendőrnek Gyutai Csaba polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő adta át az elismeréseket.

A szervezők tájékoztatása szerint több program is elmarad péntek délután és este az Egerszeg Fesztiválon. Az extrém időjárási viszonyokra való tekintettel biztonsági okokból a következő koncertek nem kerülnek megrendezésre: HaSzüNa, Bohemian Betyars, Soerii & Poolek, Edda Művek, Anna & The Barbies.
A Hollywood Rose Unplugged koncertjét új helyszínen, 19 órakor a Club Grabowsky-ban (Kosztolányi Dezső u. 47.) láthatja a közönség.


Korábban:

iteletido

 Korábban:


Hamarosan indul a 20. Egerszeg Fesztivál

Közös akarat és összefogás áll a 20. Egerszeg Fesztivál megszervezése mögött. A társrendezvény pedig a mosoly – fogalmazott Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője, a fesztivál programigazgatója. Mint mondta, idén is sokszínű programot igyekeztek összeállítani: minden korosztály és sokféle zenei stílus képviselteti magát. Lesznek visszatérő vendégek (például az Edda, az Anna and the Barbies, a Hollywood Rose, az Animal Cannibals és Rúzsa Magdi), de új fellépők (Péterfy Bori, Colorstar) is.

Ismét megrendezésre kerül a Prószafesztivál és a Göcseji Filmszemle, valamint a kéklámpás felvonulás. A zenei programokra május 16-18 között kerül sor, ám néhány kisebb eseményre már május 10-től sor kerül. Ezen a szombati napon rendezik meg a hagyományos Söpörjünk végig a városon köztisztasági akciót, május 12-én pedig a zsinagógában a kicsinyek városköszöntő hangversenyét lehet meghallgatni. Május 15-én csütörtökön egy múltbéli barangolásra várják a városlakókat. A "Mennyire ismeri Zalaegerszeget?" séta délelőtt 10 órakor indul a Tourinform iroda elől. Szintén ezen a napon pedig egy kertvárosi táncfesztiválra is sor kerül délután, a Liszt-tagiskola jóvoltából.

A programigazgató elmondta: a fesztivál hosszú hétvégéje alatt (május 15-én 14 órától május 19-én reggel 6 óráig) a szokásoknak megfelelően a Kossuth utca le lesz zárva az autóforgalom elől, hiszen itt kerül kialakításra a vásári forgatag, és a Széchenyi téren a Nagyszínpad. Idén is számos dunántúli borász, és kézműves képviselteti magát a fesztiválon, de nem lesz hiány kiváló ételekből sem.

zegfeszt-promo 2

Lesznek persze változások is: mivel eredetileg a fesztivál idejére megkezdődött volna a Dísz tér felújítása, a rendezvénysátornak a zsinagóga parkolójában találtak új helyet. Az építkezés azonban csak később kezdődik el a Dísz téren, így hogy ne maradjon ott sem üres felület, egy kalandparkot alakítanak ki a gyerekek és a fiatalok nagy örömére. Itt kerül továbbá felállításra a kisebb, vagyis a Harmadik Színpad.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK