2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hétvégén ismét fesztivál

2015. augusztus 31. hétfő, 15:16
Címkék:

Negyvenhét csapat méri össze főző tudását szeptember 5-én, szombaton délelőtt a Kisfaludy utcában. Ennyien jelentkeztek ugyanis a Zalai Teríték programsorozat vadpörkölt-főzőversenyére. Szeptember 4-6 között kerül megrendezésre a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál Zalai Teríték rendezvény, melynek részleteiről sajtótájékoztatón számolt be a város dísztermében Balaicz Zoltán polgármester, és Tompa Gábor programigazgató, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

vaddiszno

Vadpörkölt, bor és koncertek a belvárosban

A polgármester elmondta: idén számos program megújult formában várta illetve várja a közönséget a város rendezett tanácsúvá válásának 130. évfordulója alkalmából. Ilyen az őszi rendezvény is, mely 2008-tól Belvárosi Szüret elnevezéssel indult, azonban a szervezők szükségét érezték némi változtatásnak. A városvezetés a szervező Kvártélyház Kft-vel együtt úgy látta, hogy mivel szinte minden városban van szüreti mulatság, valamilyen gasztronómiai attrakcióval egyedivé kell tenni a zalaegerszegi programot. Zala erdőkben és vadakban gazdag vidék, ezért úgy gondolták, hogy a jövőben erre helyezik a hangsúlyt. Annál is inkább, mert az országban nincs más olyan fesztivál, ami a vadpörköltre és a vadételekre specializálta volna magát.

A polgármester úgy látja, hogy a következő évek feladata az lesz, hogy a megújult őszi rendezvény beépüljön a köztudatba, és országos hírnevet, rangot szerezzen magának a fesztiválok sorában.

Tompa Gábor a péntektől vasárnapig tartó programokkal kapcsolatban úgy tájékoztatott: ismét benépesül a zalaegerszegi belváros. A Széchenyi téren felállításra kerül a nagyszínpad, a Dísz téren pedig a fesztiválsátor. A Kossuth utcán harminc borász és húsz egyéb kiállító várja a közönséget. A Kisfaludy utcában pedig szombaton reggel kilenc órától kezdik főzni a csapatok a vadpörköltet. Ezt a verseny végén, jutányos áron (500 forint/adag) meg is vásárolhatja a fesztivál közönsége. A bevétel jótékony célokra megy, hiszen fogyatékkal élő sportolók támogatására szánja az összeget a város.

A fesztivál a Zalaerdő Zrt-vel és a Vadászkamarával közösen kerül megrendezésre, ezért szeptember 4-én egy vadászati konferenciával kezdődik a háromnapos esemény, majd sor kerül a hagyományos erdészeti és lovagrendi felvonulásra is a belvárosban.

A programigazgató az esti koncertek közül kiemelte Hobo péntek esti koncertjét. Földes László együttese a Vadászat című anyaggal áll színpadra. Pénteken fellép még Odett, valamint a Bazooka, a Shabby Blues Band és a Hard Chords is. Szombaton a Wellhello, a Carbonfools és Hot Jazz Band lesz a fő attrakció, vasárnap pedig az Ocho Macho és az Irie Maffia is színpadra áll.

A fesztiválhoz három belvárosi étterem (Terra Incognita, Arany Bárány, Piccolo) is csatlakozott, ahol a programsorozat idején különleges vadételeket fogyaszthatnak a betérők.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK