2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hivatalosan is megnyílt az Egerszeg Fesztivál

2013. május 17. péntek, 18:32
Címkék:

A Boombatucada dobcsapat vidám felvonulásával nyílt meg Zalaegerszeg belvárosában péntek délután a négy napon át tartó XIX. Egerszeg Fesztivál. Gyutai Csaba polgármester a rendezvény nyitányaként elmondta: nem műanyag fesztiválról van szó! A rendezvény egész területén finom, ízletes, túlnyomórészt helyi, vagy környékbeli termelők által készített finomsággal találkozhatnak a látogatók. A négy nap alatt több helyszínen közel 100 program - koncertek, kiállítások, gasztronómiai programok, rendőrségi bemutatók - várja az érdeklődőket. Mint mondta: 1-99 éves korig mindenki megtalálhatja a neki tetsző eseményt.

zegfeszt-nyito 1

Hangok a Nagyszínpadról

Május 17. 21.30 Compact Disco
Ki ne emlékezne a 2012-es év nagy slágerére, a Sounds of our hearts-ra, mely az Eurovíziós Dalfesztiválra is eljutott. A népszerű elektronikus zenekar 2008-ban jött létre. A 2010-es nyári fesztiválidényben a zenekar már szinte az összes jelentősebb magyar fesztiválon fellépett és ugyanerre az időszakra esett, hogy a magyar MTV Icon című műsorában Ákos két dalát dolgozták fel, de számos más együttesnek is készítettek remixeket. 2010 végén a zenekar elkezdett dolgozni második nagylemezükön. 2011 januárjában a Compact Disco-t három kategóriában ("Az év hazai elektronikus zenei produkciója", "Az év felfedezettje", "az év dala - I'm in Love") jelölték a 2011-es Fonogram Díjra. Az együttes a díjat megnyerte "Az év hazai elektronikus zenei produkciója" kategóriában 2011. március 2-án. A 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon 24. helyezést érték el 19 ponttal.

Május 18. 20.30 Török Ádám és a Mini
Török Ádám fuvolista, énekes és dalszövegírót talán már nem kell bemutatni a zalai közönségnek. A Mini együttes frontembere gyerekkorában kezdett el fuvolázni, majd elvégezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola dzsessztanszakának előkészítőjét. 1965-ben - gimnáziumi évei alatt - kezdett el zenélni zenekarban. 1968-ban, a Dogs együttes énekese lett, majd ugyan ebben az évben megalapította a progresszív-rock-ot, blues-rock-ot és jazz-rock-ot játszó Mini együttest. Több éves sikeres koncertezés után 1980-as évek elején megszűnik a Mini, s megalapítja a Mini RC-t (Robot Company) és a Tátrai-Török Tandemet. 1998. január 31-én jubileumi koncertet adott a Petőfi Csarnokban, ahol 30 éves zenei pályafutását és 50. születésnapját ünnepelte, majd még ugyan ebben az évben újra indult az addig szünetelő Mini együttes, ezúttal Török Ádám és a Mini néven.

zegfeszt-nyito 2

Május 19. 21 óra Quimby
A zenekar 1991-ben alakult Dunaújvárosban. Epikus, sanzonos hangvételű dalok, expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi őket. Miért épp Quimby lett a nevük? Ahogy Kiss Tibor 2007-ben nyilatkozta: "Egyik ismerősünk rendszeresen küldözgetett haza nekünk egy Quimby Comics nevű bostoni szubkulturális újságot. Annak a főszerkesztője volt Birth Quimby. Miért ne legyünk akkor Quimby? Jól hangzott és nem jelentett semmit. Végül e név rajtunk maradt.13 album 1993 óta.  2007-ben Gundel művészeti díjjal jutalmazták őket.  Az új Quimby album Kicsi ország címmel 2010 decemberében jelent meg és 2010 50. hetében a MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez-listájának az élén debütált és aranylemez lett. Egyik legnépszerűbb sikerdaluk a Most múlik pontosan című dal.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK