2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Író-olvasó találkozók

2011. június 07. kedd, 18:07
Címkék:

Budapesten eső, Zalaegerszegen szél és napsütés kíséretében nyílt meg június 2-án hivatalosan a 82. ünnepi könyvhét. Évtizedek óta tradíció, hogy az ország összes helyszínén egy időpontban tartják a nyitóünnepségeket.

 

 zeg53.jpg

Megnyílt a 82. ünnepi könyvhét

A megyeszékhelyen idén is a Mindszenty tér adott otthont a rendezvénynek. Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója tréfásan megjegyezte: történelmi pillanat ez, hiszen most könyvárusító pavilon is van. Nem mindig volt ez így az elmúlt években.

A könyv nem más, mint „két foszló fedél között a világmindenség” – szavalta Csontos János költő, publicista, aki saját, alkalomra írt versével nyitotta meg a zalaegerszegi könyvhetet. Az író elmondta: mindig szívesen jön a városba, s nemcsak akkor, ha hívják. Az elmúlt években több filmet is forgatott itt. Jó része építészeti, urbanisztikai témájú, de készült már dokumentumfilm Zala Györgyről, s Utassy Józsefről is. Ez utóbbi húsvétkor került bemutatásra.

A megnyitó után a megyei könyvtárban került bemutatásra Csontos János „Delelő” című verseskötete, mely az utóbbi kilenc év költeményeit gyűjti csokorba. A szerzővel Péntek Imre, a Pannon Tükör főszerkesztője beszélgetett.

 

zeg54.jpg

 

Bár az idei könyvhét hivatalosan június 2–6-ig tart, május végétől egészen június 10-ig számos programon vehetnek részt az érdeklődők szerte a megyében. A megyei könyvtár gyermekrészlegében Lackfi János költővel találkozhattak a gyerekek, s beszélgethettek vele a „Részeg elefánt” című kötete kapcsán. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Villányi G. András „A papagáj meséi” című kötetét mutatták be. Lapunk megjelenésének napján pedig Kukorelly Endre íróval találkozhattak az olvasók a József Attila Városi Könyvtárban.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK