2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ismerkedés az építészet nép gyökereivel

2013. április 23. kedd, 08:33
Címkék:

A fiatalok hete programsorozat részeként Zalaegerszeg adott otthont a XIX. Nemzetközi Középiskolai Építész Diákkonferenciának. A háromnapos eseményen 30 határon túli és magyarországi építészeti középiskolából jöttek tanulók. A kárpát-medencei fiatalok mellett az Olaszországból is érkeztek vendégek.

epitesz-konf 1

Építész diákkonferencia Zalaegerszegen

A rendezvény szervezésében a házigazda Deák-Széchenyi szakközépiskola mellett részt vett a Porta Speciosa Közhasznú Egyesület, melynek tiszteletbeli elnöke, Vizi György lapunknak elmondta. Egyesületük 19 évvel ezelőtt spontán alakult, és az elmúlt 10 évben bővült jelentősen az intézmény kör és a közösségük is. A konferencia célja, az építőipari szakközépiskolai képzésnek (a technikusképzés részeként) olyan fórumot teremteni az iskoláknak, diákoknak, ahol a szakmailag tehetséges gyerekek be tudják mutatni munkáikat, tudásukat és a tanárok is büszkélkedhetnek a tanulóikkal. A magyar szakképzésben egyedülálló a zalaegerszegi rendezvény.

A hivatalos megnyitón a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben Balaicz Zoltán alpolgármester üdvözölte a konferencia résztvevőit, szólt Zalaegerszeg történetéről, építészeti emlékeiről és az építészeti konferencia fontosságáról. Elhangzott: az évről évre megrendezett találkozó szeretné felhívni a fiatalok figyelmét az épített örökség szépségeire, és az újítás lehetőségeire is.

epitesz-konf 2

A konferencia résztvevői kirándulás keretében ismerkedtek göcseji és őrségi településekkel, kiállításon mutatták be pályázati munkáikat és ellátogattak a Hevesi Sándor Színházba is, ahol a Made in Hungaria című darabot nézték meg.

Jövőre a felvidéki Losonc ad otthont az építésztanulók találkozójának.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK