2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Játszótér a múzeumban

2011. október 20. csütörtök, 04:18
Címkék:

Hangsúlyosabbá vált a zalaegerszegi Olajipari Múzeum egyedisége. A szakmai régiségek, érdekességek mellett játszótér is található már a szabadtéri bemutató téren.


 

Gyakori a kihelyezett tanóra

A játékeszközök csak kis részben kapcsolódnak konkrétan az olajos szakmához, de a remények szerint a betérő gyerekeket és szüleiket megragadja majd a múzeum egésze, nő annak népszerűsége és több látogatóra tarthatnak így számot.
bánfi kati

A kivitelezés költségét (közel 5 millió forint) a Mol csoport vállalta, ezért az avatás Holoda Attila, a társaság Eurázsiai kutatás termelés-igazgatója tisztje volt. Reményét fejezte ki, hogy az itt játszó gyerekek között vannak a jövő olajipari szakemberei is.
Az EU szabványnak megfelelő játszótér kialakításában jelentős szerepet vállaltak a helyi munkatársak, akiknek ezért köszönetet mondott Tóth János, a múzeum igazgatója. Elmondta, az ásványtani részt rendszeresen látogatják iskolai osztályok, volt már példa kihelyezett tanórára is. Mivel sok gépipari szemléltető eszköz található itt, ezen szakmában tanuló középiskolások is járnak ide tájékozódni.

Az általános iskolásokra gondolva a közelmúltban szereztek be védősisakokat, hogy majdani foglalkozások alkalmával olajbányásznak öltözhessenek és néhány feladat elvégzése után tiszteletbeli olajbányásszá avassák őket. A legkisebbeket pedig mostantól játszótér várja, hogy barátkozzanak a múzeum légkörével. A játékeszközöket a továbbiakban bővíteni szeretnék, lehetőség szerint az olajos szakmához kapcsolódó elemekkel is.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK