2024.05.16., csütörtök - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Archivum

Karosi nyár – 2010

2010. július 13. kedd, 10:07
Címkék:

Kétségtelen, hogy nyáron mindenütt felpörög az élet. Így van ez Zalakaroson is: a gyógy- és élményfürdő, illetve a strand önmagában is rengeteg kikapcsolódási lehetőséggel csalogatja a vendégeket. 

 

Virágok, zene, történelem

A kiadós fürdőzés mellett a város arborétumai, a parkerdő túraútvonalai, a kilátó, a kerékpárutak és a közeli Kis-Balaton ad aktív kikapcsolódási lehetőséget. Az sem unatkozik azonban, aki a fürdőzés után nem akar már mást, csak a városon belül szórakozni: a turisztikai egyesület és a közösségi ház már április óta színes programokkal várja a vendégeket, sőt, július és augusztus folyamán szinte minden hétre, hétvégére jut egy-egy rendezvény.

 

Rengeteg program várja a kicsiket – képzett animátorok segítenek.

 

A közelmúltban zárult le a városban most először megtartott utca-fesztivál, ahol amatőr zenekarok, mutatványosok szórakoztatták a közönséget. Hangulatos, látványos, érdekes – így foglalhatnánk össze a fesztivál lényegét. A fellépők kétségtelenül új közönségcsoportot is megszólítottak, rengeteg fiatal arcot lehetett látni a nézelődők között.

A város azonban már az újabb, Kannavirág-fesztiválra készül, melyet július 16-17-18-án rendeznek a Gyógyfürdő téren, ahol megkeresik „Zalakaros legszebb virágát” a Kannavirág-királynő választás keretében, majd megérkezik a „koktélkamion“ a legjegesebb koktélokkal, a kedvenc természetesen a „Kannavirág-koktél” lesz. Az esti szabadtéri retro buli meglepetése a Megasztár nyertese, Király Viktor. A szombat esti kannavirág-bált Zoltán Erika és táncosai koronázzák meg. 

A gyermekeket hatalmas csúszda várja, de részt vehetnek Walt Disney napon, kézműves foglalkozásokon és vetélkedőkön is. Kannavirágok után városnap, majd augusztus 5-től négy napon át borfesztivál és középkori vigasságok következnek, majd augusztus 20-hoz kötődően Szent István-napi kenyérünneppel, illetve honfoglaló nappal készül a város.

 

Sűrűsödnek a nyári programok – különleges hangulatot adott az utcazene-fesztivál.

 

Sajnos, a nyárnak ezzel vége is lesz, ám Zalakaroson ősszel sem áll meg az élet: szüreti szőlőkapkodóval, októberben őszi programokkal várják az érdeklődőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK