2024.05.15., szerda - Zsófia, SzonjaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közép-Zala gyöngyszemei

2010. november 16. kedd, 15:38
Címkék:

Sikerrel zárult az akkreditált, 180 órás kulturális projektciklus menedzsment képzés a pacsai kistérségben. Az ingyenes képzés a TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület, valamint a Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás közös szervezésében indult el, melynek november 5-i záró rendezvényén 41 hallgató vehetett át diplomát Pacsán.

 

A sikeres képzés után egyesületet alapítanak

– Bármely területen tevékenykedőnek fontos, hogy meglévő ismereteit elmélyítse és újakkal bővítse, ugyanis soha nem tudni pontosan, mire lesz jó a most szerzett tudás. Az emberi élethez szorosan hozzátartozik a megújulás igénye, a fejlődésre való nyitottság, ezért is dicséretes, hogy a térségben ilyen sokan vállalták ismereteik megújítását, ami jól hasznosítható kapcsolati tőkét is hozott számukra – Vigh László országgyűlési képviselő, a Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás elnöke köszöntötte ezekkel a szavakkal a friss diplomásokat.

 

pacsa-kult1.jpg

 

– A tanfolyam iránti legnagyobb érdeklődés a pacsai kistérségben mutatkozott, ami önmagában is dicséretes, ugyanakkor külön kiemelendő az a lelkesedés, ami a 41 hallgatót jellemezte a tanulás során – hangsúlyozta Rózsás Csaba. A TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület igazgató-helyettese elmondta, az anyagi fedezetet egy sikeres TÁMOP-pályázat biztosította, melyet szervezetük nyújtott be Zala Új Gyöngyei: műveltség és tudás címmel. A projekt „A” komponense tette lehetővé a kulturális projektciklus menedzsment képzést, melynek célja a kultúra területén tevékenykedők szemléletének megújítása, s a szakszerű pályázatírás elősegítése volt.

Az ismeretek átadásában elismert szakemberek, köztük dr. Németh János, az oktatási minisztérium főosztályvezetője működött közre. Meghatotta a résztvevők lelkesedése és tudásvágya, ezért el is nevezte őket igazi KPCM kommandósoknak – emlékezett vissza Horváthné Németh Zsuzsanna közművelődési referens, a képzés szervezője. Elmondta, 1-1 fő a keszthelyi és a kanizsai térségből, 39 fő pedig a pacsai kistérség településeiről jelentkezett a képzésre, melyen kultúra- és menedzsmentelméletet, stratégiai, pénzügyi és projekttervezést tanultak a hallgatók.

 

pacsa1.jpg

 

Kaczor Zsuzsanna, a dióskáli önkormányzat munkatársa rendkívül hasznosnak tartotta a tanfolyamot, melyen nemcsak ismereteit frissíthette fel, hanem egy igazi közösség részese is lehetett. 

Dr. Csikós Andrea Dóra bejelentette, hogy csatlakozni kívánnak a TIT által létrehozandó netes információs hálózathoz, és még az idén megalapítják a Közép-Zala Gyöngyszemei Közhasznú Egyesületet, melynek célja – egyebek mellett – a közművelődési és kulturális tevékenység megerősítése a kistérség településein. Ebben a munkában számítanak a térség újdonsült KPCM kommandósaira is – hangsúlyozta a Kistérségi Koordinációs Iroda vezetője. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK