2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kultúr-járat indult a Balaton Színházban

2012. május 16. szerda, 15:56
Címkék:

Bókaháza, Cserszegtomaj, Esztergályhorváti, Gétye, Szentgyörgyvár, Vállus, Vindornyafok, Vindornyalak, Zalaapáti, Zalaszántó, Zalavár is belekapcsolódik a Balaton Színház új akcióprogramjába, amit a Keszthelyen kívül élő, a kultúra iránt érdeklődő hátrányos helyzetű közönségét megszólítva indítottak: "Kultúr-járat" névvel. A kezdeményezés célja, hogy az intézmény színes programkínálatait - különös tekintettel a színházi bemutatókra - azok számára is elérhetővé tegyék, akik eddig a távolság, és anyagi nehézségek miatt kényszerültek lemondani egy kellemes esti előadásról.

bszinhaz 1

A művészeti értékek közvetítésére vállalkozók nem csupán tartalmas időtöltést szeretnének kínálni, de a mindennapok nehézségeit is feledtetnék azon családokkal, akiknek erre a leginkább szükségük van. A keszthelyi-, és hévízi kistérségek lakossága felé gyakorolt gesztusuk ingyenes színházlátogatást tartalmazott a május közepén bemutatásra kerülő: "A bolond lány" című krimi-vígjátékra, amely az említett mikrorégióban található önkormányzatok szervezőinek segítségével valósult meg. A települések 6-8 fő szállítására alkalmas kisbuszokat bocsájtott lakosai rendelkezésére, ami a községtől egészen a Balaton Színházig vitte a tiszteletjegyekkel megajándékozott színházkedvelőket, majd az előadás végén haza is szállította őket. Ahhoz, hogy az ajándék jegyek a legmegfelelőbb kezekbe vándoroljanak, a kiválasztásra a szintén a helyismerettel kellőképpen rendelkező települési önkormányzatok munkatársait, művelődésszervezőit kérték fel.

bszinhaz 2

Mint megtudtuk: a Goldmark Károly Művelődési Központ a következő színházi évadban is szeretné folytatni "Kultúr-járat" akcióját, ezzel is hozzájárulva, s lehetőséget biztosítva azon közönségének a színházi élmények megélésére, akiknek más módon erre nem lenne esélye.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK