2024.05.15., szerda - Zsófia, SzonjaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kulturális szakemberfejlesztés

2010. július 20. kedd, 09:07
Címkék:

Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Szombathelyen és Kapuváron a közelmúltban fejeződött be a zalaegerszegi Keresztury ÁMK 320 órás kulturális vezető regionális képzése. A négy helyszínen összesen negyvennyolcan (4x12-en) vettek részt a felnőttképzési programban, melyről valamennyien az OKM és a FAT által elismert tanúsítványt kaptak.

 

A Keresztury ÁMK regionális felnőttképzése

– A kulturális szakemberfejlesztést szolgáló képzésbe egyrészt aktív közművelődési szakembereket, másrészt civil szervezetek közművelődéssel, kultúrával foglalkozó munkatársait hívtuk. A képzés – közösségfejlesztés, marketingmenedzsment és vezetéselmélet, valamint a felnőttképzéshez kapcsolódó legfrissebb információk – szakmai modulra épült – tájékoztatott Cserpes Attila, a Keresztury ÁMK intézményvezető-helyettese.

– Mind a három témához elismert egyetemi oktatókat – Borosán Gyula, Lovass Tibor, Rettegi Zsolt – sikerült megnyernünk, és vendégelőadóként üdvözölhettük a közösségfejlesztés első számú szakértőjét, dr. Vercseg Ilonát. A kommunikációs részmodult Joó Sándor, az Index újságírója vezette. A képzés valamennyi résztvevő megelégedésére szolgált, a legfrissebb ismeretek és információk mellett olyan kapcsolati tőkéhez jutottak, melyet közművelődési intézményeik javára fordíthatnak a jövőben.

A tananyag egy része az e-learning – internetes távoktatás eszközével jutott el hallgatókhoz. Ez az e-learninges portál még 2–3 évig elérhető lesz, ami az ismeretek felfrissítését és az egymással való kapcsolattartást is lehetővé teszi.

A projekt a négy helyszínen, nem egyidőben, de hasonló létszámmal az intézménymenedzsment informatikai támogatása képzéssel folytatódik szeptember végén. A tanfolyamon egyrészt az előbbi képzésben részt vevők tanulhatnak, de várják olyan szakemberek jelentkezését is, akik már rendelkeznek a kulturális vezető képzésen is átadott tudás- és ismeretanyaggal.

– A hatvanórás informatikai képzést elsőként Zalaegerszegen kívánjuk megvalósítani, ugyanis a projekt lehetővé tette, hogy vásároljunk egy hordozható, komplett informatikai oktatórendszert. Ezt itt helyben szeretnénk kipróbálni, hogy az esetleges problémák kiderüljenek. A „próbaüzemet” követően utaztatjuk majd a többi helyszínre. A Nagykanizsán, Szombathelyen és Kapuváron megvalósítandó képzést a jelentkezésektől függően indítjuk el – mondta Cserpes Attila.

A Keresztury ÁMK-ban 2009. szeptember 1-je és 2011. április 30-a között az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg a „Kultúra 2.0 - Pannon közművelődési tudásbázis” című projekt, melyhez több mint 40 millió forint áll rendelkezésre.

Jelentkezés és bővebb információ: tel.: (92) 314-120
E-mail: tamop@kereszturyamk.hu
Web: www.kereszturyamk.hu

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK