2024.05.15., szerda - Zsófia, SzonjaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Márton-nap a skanzenben

2010. november 02. kedd, 16:07
Címkék:

A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat keretében idén is megrendezi a Göcseji Falumúzeum a Márton-napi vigasságok rendezvényt.

Molnárné Raposa Irén, a Göcseji Múzeum PR-osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta: november 13-án délelőtt 10 órától a falumúzeumon belül két helyszínen – a nagysátorban és a foglalkoztatóházban – várják a látogatókat. A fedett sátorban kézműves játszóház, többek között agyagozás, termésképkészítés és gyertyamártás várja a legkisebbeket.

Közben a színpadon hagyományőrző műsorokat láthat a közönség. A foglalkoztatóházban pedig három órától az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület kukoricafosztásának kulisszatitkaiba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

Természetesen nem marad el az ilyenkor szokásos ételkóstolás sem, annál is inkább, mert aki Márton napján nem lakik jól, az a következő évben is éhes lesz. A rendezvény idején így libaételeket, kukoricatarkedlit, aszalt gyümölcsöket és mézet is vásárolhatunk, a hideg ellen pedig ajánlatos lesz pálinkával vagy forralt borral védekezni.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK