2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megnyílt a 84. könyvhét

2013. június 07. péntek, 12:18
Címkék:

Június 6-án nyolcvannegyedik alkalommal nyílt meg Budapesten és az ország több városában is az Ünnepi Könyvhét. Zalaegerszegen a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban Balaicz Zoltán alpolgármester, Kiss Gábor igazgató, és dr. Halász Albert költő, a Lendvai Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte az érdeklődőket a könyvünnepen.

konyv7 1

Junior szerzők, érett szövegek

Elhangzott: az elmúlt néhány évben Zalában nem a könyvvásárra, hanem sokkal inkább az írók és olvasók közötti személyes kapcsolat építésére helyeződött a hangsúly a könyvhetek alkalmával. Halász Albert szerint napjainkban is szükség van fáklyavivőkre, ám az írót igazán az olvasó teszi azzá, ami. Az Internet és az okostelefonok korában nagyon sokat olvasunk, hiszen állandóan információra van szükségünk, azonban fontos, hogy a szépirodalomra is fordítsunk elég időt. A líra és a próza segít ugyanis megtisztítani a gondolatainkat, és mikor olvasunk, teljesen magunkkal lehetünk - folytatta a muravidéki szerző.

A megnyitó után Pannon Tükör Junior címmel, fiatal zalai költők és prózaírók mutatkoztak be. Szakony Dorinával, Gerencsér Milánnal, Horváth Lászlóval és Horváth Márkkal két ifjú pályatárs, Csik Veronika és Kaj Ádám beszélgetett. A szerzők részt vettek a zalai és muravidéki fiatal íróknak és költőknek szervezett nyári táborban, és többször publikáltak már a Pannon Tükörben, vagy a Hévíz folyóiratban.

konyv7 2

A négy ifjú író még pályaválasztás előtt áll, ám abban biztosak, hogy továbbra is szeretnének írni. Eddig főleg versekkel, novellákkal, vagy blog-szerű prózaversekkel és afféle "sűrített" elbeszélésekkel próbálkoztak; méghozzá életkorukat meghazudtoló érettséggel. A stílusok jó része klasszicizáló, a tartalom és a témafelvetés mégis friss, 21. századi.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK