2024.05.16., csütörtök - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Archivum

Művészeti szemle

2010. július 13. kedd, 08:18
Címkék:

Zalaegerszegi Szalon lett az ötévente megrendezésre kerülő Zalai Tárlatból. Idén a megyei önkormányzat ugyanis nem tudott támogatást biztosítani a zalai képzőművészek hagyományos, versennyel egybekötött kiállításához.

 

 

zeg52.jpg

 

A szalon zsűrije (Wéhner Tibor művészettörténész, Pinczehelyi Sándor festőművész és Péntek Imre költő, a Pannon Tükör főszerkesztője) így „csak” a megyeszékhelyi képzőművészek alkotásait értékelte, s állította ki egy impozáns tárlat keretében a Keresztury ÁMK Hangversenytermében.

Mint azt Farkasi Csilla, az I. Zalaegerszegi Szalon kurátora és a hangversenyterem igazgatója elmondta: kalandos hónapok előzték meg a kiállítás szervezését, ám végül a város önkormányzatának és a Millecentenáriumi Közalapítványnak a segítségével sikerült lebonyolítani a művészeti szemlét. Harminchárom képzőművészt hívtak a szalonba, közülük 27-en nyújtottak be pályaművet; összesen 69 alkotás került kiállításra. A tárlat méltó képet ad a város képzőművészeti életéről.

Dr. Gyimesi Endre köszöntőjében örömét fejezte az iránt, hogy három generáció képviselteti magát a kiállításon. Megjegyezte: országos viszonylatban Zalaegerszegen a legtöbb az egy főre jutó képzőművészek száma. A műveket Péntek Imre ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
Az idei Szalon-díjas Fischer Judit festőművész, a különdíjas pedig Frimmel Gyula grafikusművész lett. (A kiállítás augusztus 28-ig látható.)

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK