2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Néptánc a Zónában?

2015. június 24. szerda, 18:22
Címkék:

KultúrZónává válhat az évek óta üresen álló egykori Zóna étterem Zalaegerszegen, ha sikerül pályázati forrást találni a fejlesztéshez. A város új kulturális koncepciója kiemelten foglalkozik az épület újrahasznosításának lehetőségével. A tervek szerint a néphagyományok kedvelőinek létesítenének egy állandó közösségi házat, ahol zenés-táncos programokat, kisebb gyűjteményes kiállításokat is lehetne rendezni.

zona 2

KúltúrZóna lehet az egykori Zóna étteremből

A projekt felelőse és egyik ötletgazdája Böjte Sándor önkormányzati képviselő, aki kérdésünkre azt válaszolta: egyelőre ez még csak terv, hiszen minden attól függ, hogy milyen pályázati forrást sikerül találniuk. Városrehabilitációhoz, idegenforgalomhoz, kultúrafejlesztéshez kötődő projekteket keresnek. A hosszú távú cél az, hogy a budapesti Fonóhoz hasonlóan legyen egy olyan hely a városban, ami a táncházak hangulatát idézi, és rendszeres programokkal szórakoztatja a város népzenét kedvelő közönségét. Az emeleti helyiségekben pedig magánszemélyek gyűjteményeiből nyílhatna tárlat, bemutatva a népművészet rejtett, ám még fellelhető értékeit.

zona

A képviselő elmondta: a közelmúltban egyeztetett a témában érintett kulturális intézmények, valamint egyesületek képviselőivel. Néhányan összeférhetetlenségtől tartottak, de Böjte Sándor szerint az új hely nem jelentene konkurenciát a többi kulturális intézménynek, már csak azért sem mert a KultúrZónában tájékozódni lehetne a város programjairól. Vagyis nemcsak összehozná az embereket egy-egy alkalomra, hanem tovább is küldené őket más helyszínekre. Segítve ezzel az eligazodást a hagyományőrzéssel foglalkozó egyesületek, intézmények tevékenysége között.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK