2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Sikeres múzeumpedagógiai tanév

2011. május 31. kedd, 17:37
Címkék:

Végéhez közeledik a Göcseji Múzeum „Varázslatos ezer év” című múzeumpedagógiai tanéve. Az intézmény tavaly a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében nyert nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatására pályázati forrást.

 

 

zeg61-net.jpg

 

Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógus, projektmenedzser a második félévet értékelve elmondta: januártól összesen 743 gyerek vett részt a foglalkozásokon. Mivel az előző félévben szintén hétszáznál több diák látogatott el a múzeumi órákra, bőven teljesíteni fogják az egész tanévre meghatározott ezer fős létszámot. A diákok ötféle szakkör és öt témanap közül választhattak, valamint sor került egy várostörténeti vetélkedőre is.

A foglalkozásokon a projekt segítségével a Göcseji Múzeum összes kutatási területét (régészet, néprajz, helytörténet, történelem, képzőművészet, illetve Németh János keramikusművész állandó tárlatához kapcsolódva a keramikusmesterség) sikerült bemutatni a diákoknak, életkori sajátosságaiknak megfelelően, a múzeumpedagógia eszközeivel. A szakkörök és témanapok vezetői magas szakmai színvonalon, modern módszerekkel adták át az ismereteket.

A programban hat intézmény – a Zrínyi- és a Kölcsey-gimnázium, az Űrhajós és a Kodály Utcai Tagóvoda, valamint a bagodi Fekete István és az alsónemesapáti Csertán Sándor Általános Iskola és Óvoda – vesz részt, akik a következő tanévekben is számíthatnak hasonló foglalkozásokra. A pályázat fenntartási időszakában (2016-ig) ugyanis a kedvezményezettek minden évben ellátogathatnak egy-egy ingyenes múzeumpedagógiai találkozóra. Így minél nagyobb körben tudják a gyerekeket és az oktatási intézményeket bevonni a programba – ami egyben a projekt fő célja is – összehangolva eközben az iskolák tanterveit a múzeumban zajló munkák megismertetésével.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK