2024.05.15., szerda - Zsófia, SzonjaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Si­ke­res pá­lyá­za­tok

2010. szeptember 21. kedd, 11:15
Címkék:

Si­ke­res pá­lyá­za­tok­ról szá­molt be Manninger Je­nő, a me­gyei köz­gyű­lés és a Nyu­gat-du­nán­tú­li Re­gi­o­ná­lis Fej­lesz­té­si Ta­nács el­nö­ke Gyutai Csa­bá­val, Za­la­eger­szeg al­pol­gár­mes­te­ré­vel kö­zö­sen tar­tott saj­tó­tá­jé­koz­ta­tó­ju­kon. Mint el­hang­zott, mint­egy 373 mil­lió fo­rint tá­mo­ga­tás ér­ke­zik Za­la­eger­szeg­re az ope­ra­tív prog­ram­ból fa­ipa­ri, köz­le­ke­dé­si és óvo­dai fej­lesz­té­sek­re. 

 

Za­la­eger­szeg fej­lesz­té­sét szol­gál­ják

Lét­re­jön egy 1213 négy­zet­mé­ter alap­te­rü­le­tű fa­ipa­ri in­ku­bá­tor­ház a pózvai vá­ros­rész­ben. A be­ru­há­zás ered­mé­nye­kép­pen lét­re­jö­vő épü­let­ben 5 mű­hely, 5 iro­da és egy kö­zel 500 négy­zet­mé­te­res rak­tár lesz, a hoz­zá­juk tar­to­zó par­ko­lási le­he­tő­sé­gek­kel, szo­ci­á­lis blok­kok­kal. Az in­ku­bá­tor­ház­ba fa­ipa­ri vál­lal­ko­zó, szol­gál­ta­tó cé­ge­ket vár­nak Za­la­eger­szeg­ről és a tér­ség­ből. A pro­jekt tá­mo­ga­tá­si össze­ge mint­egy 124 mil­lió fo­rint.

Sor ke­rül a za­la­eger­sze­gi Hock Já­nos út és Bí­bor ut­ca köz­le­ke­dé­si cso­mó­pont­já­nak át­épí­té­sé­re is, mely­nek cél­ja a je­len­leg kor­lá­to­zott ki- és be­ka­nya­ro­dá­si le­he­tő­ség bő­ví­té­se, biz­ton­sá­go­sab­bá té­te­le. A meg­lé­vő, el­tolt ke­resz­te­ző­dé­sek meg­szün­te­té­sé­vel és a csat­la­ko­zó ágak egy­más­sal szem­be épí­té­sé­vel ala­kul­hat ki az új cso­mó­pont.

Ezenkí­vül gya­log­át­ke­lő­hely is lé­te­sül a Hock Já­nos úton és a Bí­bor ut­cá­ban.  A Hock Já­nos út épí­tés­sel érin­tett sza­ka­sza 225 mé­te­res, az út észa­ki ol­da­lát ki­szé­le­sí­tik, és a busz­öb­löt is más­ho­vá he­lye­zik. A 172 mil­lió fo­rin­tos pro­jekt tá­mo­ga­tá­si össze­ge 129 mil­lió forint, a be­ru­há­zást a Forest Hun­ga­ry bo­nyo­lít­ja le.

Az ope­ra­tív prog­ram­ból 60–60 mil­lió fo­rint tá­mo­ga­tást kap fej­lesz­tés­re és kor­sze­rű­sí­tés­re a za­la­eger­sze­gi Kis Ut­cai Tag­óvo­da és a kert­vá­rosi Csil­lag­kö­zi Szék­hely­óvo­da. Ez utób­bi in­téz­mény mű­sza­ki meg­újí­tá­sá­ban he­lyet kap az aka­dály­men­te­sí­tés is. A fej­lesz­té­sek hosszú táv­ra biz­to­sít­ják az óvo­dák mű­kö­dő­ké­pes­sé­gét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK