2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szakmai elismerés Megyeri Annának

2012. november 07. szerda, 20:56
Címkék:

A Magyar Múzeumi Történész Társulat (MAMUTT) Wellmann Imre-díjjal tüntette ki Megyeri Anna történészt, a Göcseji Múzeum főmuzeológusát. Az országos, sőt határokon átnyúló társulat évente egy alkalommal rendez szakmai konferenciát, ahol mindig két olyan kollégát jutalmaznak meg, akik a történeti muzeológia terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Zalai muzeológust díjaztak a történészek

A Wellmann Imre portréjával díszített emlékérmet azok a hazai és határon túli történészek-muzeológusok kaphatják meg, akik tevékenységüket hosszabb időn át, közmegelégedésre, magas színvonalon látták el, illetve a korábbi években kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamely kiállítás megrendezésével, tudományos publikációval, vagy gyűjteménygyarapítással.

A díjazott érdeklődésünkre elmondta: az idei konferenciára és a díjak átadására október elején, Csíkszeredán került sor. A kitüntetés igazi meglepetésként érte, hiszen nem tudott sem arról, hogy a kollégák jelölték, sem pedig arról, hogy a konferenciával egybekötött közgyűlésen jutalomban részesül. Az elismerést és a bizalmat ezúton is szeretné megköszönni.

megyeri anna

Megyeri Anna (Fotó: ZalaMédia Online archívum)

Megyeri Anna nevéhez fűződik többek között a 2009-ben Zalaegerszegen - majd később Nagykanizsán is - megrendezett "Testedzés és életöröm" című sporttörténeti kiállítás. De a tavalyi "A lehetőségek országa" című, a polgárosodás 19. századi történetét bemutató országos vándorkiállítás zalai állomásának is ő volt a rendezője, illetve koordinátora. 2010-ben pedig a Morandini építészcsalád történetéről jelent meg egy átfogó kötet ( "A földre építek, az égben bízom"), mely egyúttal bemutatja Zalaegerszeg és Nagykanizsa, valamint Csáktornya városfejlődését és építészettörténetét is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK